This Post Has 12 Comments

  1. Gökçe Taşkın / Zeynep Zengin

    Bu ay İngilizce Main Course dersimizde Focus 2 kitabımızdan geçen senenin dilbilgisi konuları tekrar edilmeye başlanmıştır. Focus 3 kitabımızın da birinci ünitesinde kıyafet, moda, stil ve kişilik özellikleriyle ilgili kelimeler öğrenilmiş, ilgili alıştırmalar yapılmıştır. Öğrenciler insanların karakter, beceri ve kıyafetlerini tanımlayabilmeyi ve bunlarla ilgili cümleler kurabilmeyi öğrenmişlerdir. Konunun içine dahil edilmiş konuşma bölümleriyle de öğrenciler bu konudaki fikirlerini dile getirmişlerdir. Dilbilgisi konusu olarak da Dynamic and stative verbs konusu işlenmiş, ilgili alıştırmalarla konu pekiştirilmiştir.

  2. ÖZCAN KARABAĞ / MATEMATİK ÖĞRETMENİ

    Permütasyon, kombinsyon, Pascal üçgeni, Binom teoremi, olasılık konuları bitirildi.

  3. Aysun yıldız / kimya öğretmeni

    Kimyanın temel kanunları olan kütlenin korunumu kanunu sabit oranlar kanunu katlı oranlar kanunu ile ilgili hesaplamalar yapıldı .

  4. Handan TEPE

    Eylül ayı coğrafya dersi içeriğinde levhaların hareketleri anlatıldı. Ardından Jeolojik devirler ve kayaçlar konusu bitirildi. Örnek sorularla konular pekiştirildi.

  5. Aysun GENÇÇAKIR / DKAP

    Allah’ın varlığı ve birliği konusunda akli ve naklî delilleri analiz eder. Allah’ın varlığı ve birliği 1.ünite

  6. Orhan Demir - Beden Eğitimi Öğretmeni

    -Öğrencilermizin fiziksel gelişim süreçlerini takip etmek amacıyla 1. Dönem fiziksel uygunluk ölçümleri yapıldı. Öğrencilerin boy kilo, kuvvet dayanıklılık , esneklik ölçümleri yapıldı.
    – Eğitsel oyunlar
    – Basketbolda stance oturuş,kayma adımı(savunma)
    – Basketbolda driller(top sektirme, iki eli kullanma, engellerden geçme, istasyonları tamamlama) yapıldı
    – Basketbol ile ilgili, basketbolu sevdirmeyi amaçlayan ve basketbolu öğrenmeyi pekiştiren oyunlar oynandı.

  7. Büşra USLU / Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni

    “Edebiyat nedir?” kavramı üzerinde durularak derse giriş yapıldı daha sonra “Edebiyatın Tarih ve Dinle İlişkisi, Türk Edebiyatının Dönemleri ve Türkçenin Tarihi Gelişimi” konuları işlendi.

  8. Mert Emre Yıldız - Müzik Öğretmeni

    Müzik kulağı duyum testi çalışmaları yapıldı. Piyano’da verilen tek notanın tekrarını verilen vokal harfi ile birlikte tekrar eder. Do Majör gamını seslendirir. Ses ısıtma egzersizleri yapar. İstiklal Marşı’nın 4/4 lük ölçü sayısını sayarak doğru söyler. 2/4 – 3/4- 4/4 ‘lük basit değerlerde nota ve ritim çalışmaları yapar. Müzik türleri ile ilgili duyduğumuz müziklerin tarzlarını doğru söylemek gibi eğlenceli çalışmalar da ayrıca yapıldı. Koro çalışmaları başladı.

  9. Ebru Erdoğan / FİZİK ÖĞRETMENİ

    Elektrik ve manyetizma ünitesinden volt, akım, voltmetre, ampermetre, direnç gibi kavramların tanımlarını ve özelliklerini işledik. Elektrik akımı, direnç, ohm yasası kavramlarının matematiksel hesaplamalarını yaptık.Dirençlerin seri ve paralel bağlanma yöntemleri ve eşdeğer direnç hesaplamaları yapıldı.

  10. Aslı Tunca / Felsefe

    Felsefe Nedir
    Felsefe Terimi
    Felsefe Tanımları
    Düşünmenin Önemi ver Gerekliliği
    Felsefi Düşünce
    Felsefi Düşüncenin Ortaya Çıkışı
    Felsefi Düşüncenin Nitelikleri

  11. Sibel Erkan Dans Eğitmeni

    Harmandalı
    Geçtiğimiz dönem öğrendiğimiz adımları hatırlamak amacıyla;
    Ritim çalışmaları yapıldı.
    Öğrendiğimiz hareketler tekrar edilerek müzik eşliğinde tekrar edildi.
    Duruş çalışmaları yapıldı.

  12. Songül Ceran / Biyoloji Öğretmeni

    Eylül ayı Biyoloji dersi içeriğinde; Canlılarda hücre bölünmesinin gerekliliği açıklandı.. Hücre bölünmesi canlılarda üreme, büyüme ve gelişme ile ilişkilendirilerek açıklaması yapıldı. Hücre döngüsü ve hücre döngüsünün kontrolü öğrenildi. Mitoz bölünme evreleri öğrenildi ve şema üzerinde evrelerin sıralamasını yapabilmeleri amaçlandı.

Yoruma kapalı.