10A Sınıfı Kasım Ayı Bülteni

1. Semra Günay

Kasım ayında fizik dersinde elektrik konusu bitirildi. Manyetizma ve dünyanın manyetik alanı anlatıldı. Mıknatıslarla ilgili bilgiler verildi. Basınç konusuna giriş yapıldı. Katı basıncı ve basınç kuvveti örneklerle açıklandı.

2. Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Aysun Genççakır

Kurandaki Rum suresi ayetlerinin önemini kavrar
    Ayete dair geçen kavramları tanır
    Ulu Önder Atatür Haftası konusu ve önemini kavrar ve anlar
    Kuranı Kerim’de geçen Genç sahabilerin tanır ve hayatlarındaki ahlaki değerleri tanır günümüz gençleri ile bağlantılı düşünerek yorumlar kendisine ahlaki değerler açısından çıkarımlarda bulunur
    Kuranı Kerim’de Genç olarak Hz Muhammed sav tanır
    Üstün ahlakını tanır ve bu ahlaki konularda geçen Ösym sorularındaki kavramları tanır

3. Deniz Aksakal

Değerli velilerimiz,
    Kasım ayında öğrencilerimizle Permütasyon tekrarı,olasılık konularını bitirdik şu an fonksiyonlardayız.Bu ay öğrencilerimizin motivasyonu düşük maalesef.Ders içi etkinliklerle bunu arttırmaya gayret etsem de hep yakaladığım yazışmalar vs ilgilerini dağıtıyor.Ya da bir kısmı derste uyukluyor.Sizden ricam cep telefonlarına ve bilgisayar ya da tabletlerine sınırlandırma getirmeniz ve uyku düzenlerini oturtmanız.Zira saygılı öğrencilerimiz tek bir uyarımda hemen kendilerini toparlıyorlar.Bu yılın önemini sizin de vurgulamanızı rica ediyorum.Şu an bu zorluklarla ders işlediğimiz için müfredatın gerisindeyiz.Bolca tekrar yapsınlar defterlerini ki konular vaktinde bitsin.Sevgiler.
    Deniz Aksakal
    Matematik Öğretmeni

4. Sedat TAKICI

Bilginin temel problemleri,bilginin imkanı, bilginin ölçütleri konusu işlendi.

5. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zuhal Aydın

Kasım ayında Türk Edebiyatında Hikaye konusu işlendi. Dede Korkut Hikayeleri, Mesneviler, Halk Hikayeleri, Tanzimat Dönemi Hikaye, Servetifünun Dönemi Hikaye, Milli Edebiyat Dönemi Hikaye, Cumhuriyet Dönemi Hikaye konuları işlendi. Dönemin özellikleri, yazarlar ve eserleri hakkında tek tek bilgi verildi. Genel tekrar amacıyla öğrencilere yaprak test dağıtıldı derste işlenilen konulardan test çözüldü. Sait Faik Abasıyanık’tan Seçme Hikayeler kitabından verilen görevler öğrenciler tarafından teslim edildi.

6. Gökçe Taşkın

Kasım ayında Gelecek Zaman dilbilgisi konusu ayrıntılı olarak işlendi. Future Continuous ve Future Perfect zamanları arasındaki farklar öğrenildi. Cümle yapısı,olumlu/olumsuz ve soru cümleleri üzerinde duruldu. Sınıf içinde konuları pekiştirmek adına alıştırmalar yapıldı.

7. Salih Şahin

Kasım ayı içerisinde 3D tasarım uygulamasını kullanarak örnek 3 boyutlu şekiller oluşturduk.Bu şekilleri oluştururken perspektif açılarını ve boyutlandırma özelliklerine değindik. Şekilleri gruplandırma ve çoğaltma özelliklerini kullandık.

8. SEMA SAĞLAM

4. Ünite: İlk ve Orta Çağlarda Türk Dünyası
    9.4.1. Türklerin Asya’da tarih sahnesine çıktıkları ve yaşadıkları alanlar ile başlıca kültür çevrelerini tanır.

9.4.2. İlk ve Orta Çağlarda İç Asya’daki Türk siyasi teşekküllerinin güç ve yönetim yapısını kavrar.

9.4.3. İslamiyet öncesi dönemde Türklerin yaşadığı coğrafyalar ile hayat tarzları arasındaki ilişkiyi analiz eder.

9.4.4. Kavimler Göçü’nün sebep ve sonuçlarını siyasi ve sosyal açılardan analiz eder.

9.4.5. Asya merkezli Türk Devletlerinin çevrelerindeki devletlerle ilişkilerinin çok boyutlu yapısını analiz eder.

9. Handan TEPE

Bir önceki ay başlanan İç Kuvvetler ünitesi, Volkanizma ve Depremler anlatılarak tamamlandı. Bu afetlerin Dünyada ve Türkiye’de yaşanan örnekleri aktarılarak doğal ve beşeri ortama etkileri incelendi. Dış Kuvvetler ünitesine giriş yapıldı.

10. Aysun YILDIZ

Kasım ayında kimyasal tepkime türleri ve kimyasal tepkime denklemlerinin denklestirilmesi konusu işlendi.

11. Songül Ceran

Kasım ayı Biyoloji ders içeriğinde ; Mitoz ve Mayoz Bölünme çeşitlerinin farkları üzerinden karşilaştırmalar yapılarak pekiştirme sağlandı. Eşeyli Üreme konusu öğrenildi. Kalıtım temel Kavramlarına kısa bir giriş yapıldı. Özellikle yeni başlanılan bu konunun öğrenciler tarafından düzenli tekrar edilmesi beklenmektedir.

12. Geometrik formların çizimi ve gölgelendirilmesi üzerine çalışmalar yapıldı. 1-2 ve 3 kaçış noktalı perspektif konusu işlendi.

13. Eren Can Temel (İngilizce)

İsimleri nitelendirirken kullandığımız a, an ve the article’larının farklarını, non-defining relative clause kullanarak kelimeleri cümle yapıları ile betimlemeyi ve onlar hakkında detay vermeyi, second contiditional yapılarını kullanarak hayali durumlardaki şart cümlelerini kurmayı öğrendik.