10A Sınıfı Mart Ayı Bülteni

Sınıfımızda bu ay yapılan eğitsel çalışmaları bu sayfada bulabilirsiniz.

1. SEMRA GÜNAY

Mart ayında fizik dersinde, yay dalgaları ve su dalgaları konusu işlendi. Yay dalgalarının özellikleri ve günlük olaylardan örnekler verildi.
    Periyodik su dalgaları, doğrusal ve dairesel su dalgaları, stroboskopun yapısı anlatıldı örneklerle konu pekiştirildi.
    Ses dalgalarının özellikleri ve yayılma şekli anlatıldı.

2. Sema Sağlam

Osmanlı yükselme dönemi işlendi.Kanuni Sultan Süleyman Dönemi olaylarıyla ilgili bilgiler verildi.

3. İngilizce (İLAYDA)

What a World Reading kitabında 8. Ünite tamamlandı. 9. Ünite’ye geçildi. Paragraf kelimeleriyle birlikte verildi. Etkinlikler tamamlandı.

4. Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Aysun Genççakır

Din ve Aile
    Din,kültür ve sanat
    Din ve çevre
    Din ve sosyal değişim
    Din ve ekonomi

5. Kimya öğretmeni AYSUN YILDIZ

Mart ayında kimyada karışımlar ünitesi bitirildi. Ünite sonu değerlendirmeleri yapıldı.

6. Anonim

Sercan Gündü (İngilizce)
    10-A sınıfıyla Mart ayında Focus 4 kitabından ”reported speech” , ”present and past modals”,”quantifiers” konularını işledik.4. Ünitenin sonlarına geldik.

7. Handan Tepe

Mart ayı 10. Sınıf Coğrafya dersi içeriğinde toprak türleri zonal, azonal ve intrazonal olarak işlenip alt başlıkları açıklandı. Türkiye’nin toprak varlığı ve görüldüğü yerler örneklerle verildi. Pekiştirme soruları ile konu bütünlüğü sağlanmaya çalışıldı. Toprağın kullanım alanları geçmişten günümüze incelendi. Ardından Yeryüzündeki Bitki Varlığı konusuna geçilerek yeryüzünde bitki dağılışına etki eden faktörler anlatıldı.

8. ZUHAL AYDIN

Mart ayı içerisinde roman türünün tarihi hakkında bilgi verilmiştir. Dünya edebiyatında romanın yeri anlatıldıktan sonra sırasıyla Tanzimat, Servetifünun ve Milli edebiyat dönemlerinde romanın nasıl geliştiği ayrıntılı şekilde anlatılmıştır. Her bir dönemin roman yazarları hakkında bilgiler verilmiş, yazarların eserleri üzerinde durulmuştur. Öğrenilen bilgiler etkinlik ve test sorularıyla pekiştirilmiştir. Bu ay içerisinde dil bilgisi konusu olarak “Cümle Çeşitleri” işlenmiştir. Bu ay Namık Kemal tarafından yazılmış olan ilk edebi roman “İntibah” okunmuş ve öğrencilerle birlikte değerlendirilmesi yapılmıştır.

9. Gokce Taskin

Mart ayinda Focus 4 kitabimizin 4. Unitesi tamamlanarak 5. Uniteye giris yapildi. Kitaptan ve online sistemden odevlendirmeler yapilarak unite konulari pekistirildi. Gramer konularinin yani sira okuma, konusma ve dinleme etkinlikleri de yapildi.

10. Sedat TAKICI

Ahlak felsefesini temel problemleri,temel kavramları,birey ahlaki eylemlerinde özgür müdür ?Evrensel ahlak yasalari var mıdır? sorularina cevap arandı. Örnek sorularla ders anlatımı gerçekleştirildi.

11. Songül Ceran

Mart ayı Biyoloji dersi içeriğinde ; Dihibrit çaprazlama, Kontrol Çaprazlaması konuları işlendi. Kontrol çaprazlaması üzerinde bolca örnek çözüldü. Soyağacı analizi öğrenildi. Kalıtsal bir karakterin kalıtımının soyağacı şeması üzerinde sorularının nasıl çözüleceği işlendi. Kalıtımda Eş Baskınlık ve Eksik baskınlık durumları öğrenildi ve örnek sorular çözüldü.

12. TUBA SABIR

Mart ayında polinomlar konusunda eksikler tespit edildi.Konu tekrarı yapıldı. Bol örnek çözümü yapıldı. Denklemler konusuna giriş yapıldı.

13. Anonim

SEMRA GÜNAY (Fizik)
    Ses dalgalarının özellikleri ve yayılma şekli anlatıldı.

Sema Sağlam (Tarih)

İngilizce (İLAYDA)

Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Aysun Genççakır
    Din ve Aile
    Din,kültür ve sanat
    Din ve çevre
    Din ve sosyal değişim
    Din ve ekonomi
    Din ve sosyal adalet konuları ayet ve hadislerin ışığında konular güncel hayat ile paralel ilişki ile anlamlandırıldı.

Kimya öğretmeni AYSUN YILDIZ

Anonim