11D Sınıfı Eylül Ayı Bülteni

Sınıfımızda Eylül ayında yapılan eğitsel çalışmaları bu sayfada bulabilirsiniz.

1. Din kültürü ve ahlak bilgisi:Aysun Genççakır

Hayatı anlamlandırmada ahiret hayatının dünya hayatı ile bağlantısını ve önemini tanır kavrar yorumlar önemli görülen kavramlar not alınır

2. Tarih öğretmeni Sema Sağlam

İlkçağ Anadolu ve Mezopotamya Uygarlıkları ünitesi işlendi.Üniteyle ilgili sorular çözülerek übite pekiştirildi.

3. Naz Aksay

Kelime Dersi
    Ders içinde 100 kelimeye çalışıldı ve Vocabulary Initial 1 kelime dergisinden alıştırmalar öğrencilerle birlikte çözüldü. Aynı derginin içindeki Test 1, Test 2 ve Test 3 uygulandı. Yaprak testlerden Vocabulary Test 1, 40 soruluk kelime testi öğrencilerle birlikte çözüldü.

4. Yağmur Bozkurt

Türkçe:
    Sözcükte Anlam ve Cümlede Anlam konulari işlendi, örnek sorulari sınıfta çözüldü, soru kitabından ödevleri verilip kontrol edildi.
    Ardından paragraf konusu bitirildi. Böylece Türkçenin anlam bilgisi ayağı tamamlanmış oldu.Dilbilgisinden ise Ses Olayları konusuna başlandı.

5. Handan Tepe

Coğrafya dersinin Eylül ayı içeriğinde Paralel ve meridyen etkileri konuşularak saat hesaplamaları yapıldı. Ülkelerin bulunduğu Ulusal Saat Dilimleri (GMT) ‘nin ayarlanma mantığı verilerek, Türkiye’nin bulunduğu matematik konum hakkında bilgi verildi. Coğrafi koordinat konusu işlendi ve Dünya’nın günlük-yıllık hareketlerinin sonuçları işlendi.

6. Soner Boyacıoğlu

Do&Check kitabı ve Skills testleri 1 ve 2 çözüldü öğrencilere Cümle tamamlama, Çeviri, Paragraf, Anlam Bütünlüğü Bozan Cümle, Paragraf Tamamlama ve Anlamca En Yakın Cümle bölümlerinin nasıl çözülmesi gerektiği anlatıldı.

7. Yunus Karakuş

Modals konusu işlenmektedir.