11E Sınıfı Eylül Ayı Bülteni

Sınıfımızda Eylül ayında yapılan eğitsel çalışmaları bu sayfada bulabilirsiniz.

1. Din kültürü ve ahlak bilgisi :Aysun Genççakır

Hayatı anlamlandırmada ahiret hayatının dünya hayatı ile bağlantısını ve önemini tanır kavrar yorumlar önemli görülen kavramlar not alınır

2. Tarih öğretmeni Sema Sağlam

İlkçağ Anadolu ve Mezopotamya Uygarlıkları ünitesi işlendi.Üniteyle ilgili sorular çözülerek ünite pekiştirildi.

3. Yağmur Bozkurt

Türkçe:
    Sözcükte Anlam ve Cümlede Anlam konulari işlendi, örnek sorulari sınıfta çözüldü, soru kitabından ödevleri verilip kontrol edildi.
    Ardından paragraf konusu bitirildi. Böylece Türkçenin anlam bilgisi ayağı tamamlanmış oldu.Dilbilgisinden ise Ses Olayları konusuna başlandı.

4. Handan Tepe

Coğrafya dersinin Eylül ayı içeriğinde Paralel ve meridyen etkileri konuşularak saat hesaplamaları yapıldı. Ülkelerin bulunduğu Ulusal Saat Dilimleri (GMT) ‘nin ayarlanma mantığı verilerek, Türkiye’nin bulunduğu matematik konum hakkında bilgi verildi. Coğrafi koordinat konusu işlendi ve Dünya’nın günlük-yıllık hareketlerinin sonuçları işlendi.

5. Soner Boyacıoğlu

Skills Dersi
    Do&Check kitabı ve Skills testleri 1 ve 2 çözüldü öğrencilere Cümle tamamlama, Çeviri, Paragraf, Anlam Bütünlüğü Bozan Cümle, Paragraf Tamamlama ve Anlamca En Yakın Cümle bölümlerinin nasıl çözülmesi gerektiği anlatıldı.

6. Sercan Gündü

İngilizce(Kelime dersi)
    11 e sınıfında Eylül ayı içinde kelime kitabındaki ilk 4 bölüm tamamlandı,tekrarı yapıldı.Kelime testi olarak ise 40 soruluk 1. test ödev olarak verildi ardından da sınıfta cevaplandırıldı.

7. Yunus Karakuş

Modals konusu işlenmektedir.

8. Yağmur Bozkurt

Türkçe :
    Ses Bilgisi ve Yazım Kuralları konuları bitirildi. Çeşitli kaynaklardan örnek sorular çözüldü,soru kitabından ödev verilip kontrol edildi. Noktalama İşaretleri konusu bitirildi,örnek sorular çözüldü. Bu konularda TYT’de çıkmış sorular gösterilecek.

9. Sercan Gündü(İngilizce/Kelime)

Ekim ayında 11-e sınıfıyla kelime dersinde1. kelime kitabını tamamladık,kelimeleri bol bol tekrarlayıp yeni kitaba başladık.Kahoot ve ev ödevleriyle kelime tekrarı yapıldı.

10. yunus karakuş

modals konusu bitti. KOnu testleri çözüldü. Passive ve Causative konusuna giriş yapıldı.

11. Sema Sağlam /TARİH ÖĞRETMENİ

2020
    Orta Asya Türk Tarihi Ünitesine geçildi.İlk türk devletleri,ilk türk devletlerinde kültür medeniyet Hakkında bilgi verildi.İşlediğimiz ilk 2 üniteyle ilgili genel tekrar ve soru çözümü yapıldı.

12. Aysun Genççakır

Din kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
    Ahiret alemi
    Berzah kabir kavramlarını tanıdı
    Haşir mahşer kavramlarını tanıdı
    Kıyamet kavramını tanıdı
    Bu konularla ilgili ayet ve hadisler tanındı

13. Matematik

Eylül Ayı içinde Sayılar konusunu anlatan 1 nolu föyümüzün tamamı işlenmiş olup içeriğindeki konulara gerek test, gerek geçmiş yıllarda sorulmuş Ygs-Tyt soruları, gerekse etkili test teknikleri kullanılarak öğrencilerimize aktarılmıştır.
    İşlenilen Konular ise şöyledir:
    Tam Sayılarda Dört İşlem
    Sayı Kümeleri
    Tek ve Çift Sayılar
    Asal ve Aralarında Asal Sayılar
    Ardışık Sayılar
    Faktöriyel
    Sayı Basamakları

14. Matematik

Ekim Ayı içinde Sayılar konusunu anlatan 2 nolu föyümüzü şuan işlemekteyiz. İşlenen konuları gerek test, gerek geçmiş yıllarda sorulmuş Ygs-Tyt soruları,gerekse etkili test teknikleri kullanarak öğrencilerimize anlatımını yapmaktayız.
    İşlenilen Konular ise şöyledir:
    Bölme İşlemi
    Bölünebilme Kuralları
    Asal Çarpanlara Ayırma
    Obeb Okek Bulma
    Günlük Hayatta Periyodik Olarak Tekrar Eden Problemler

15. Soner Boyacıoğlu

Skills Dersi
    Öğrencilere bütün soru tipleri öğretildi. Do and Check 1 kitabı bitti. 6 tane paragraf testi (12 paragraf). Sınavda çıkmış sorular çözüldü.

16. Handan Tepe

Ekim ayı Coğrafya dersi içeriğinde Türkiye’nin matematik ve özel konumunun sonuçları maddeler şeklinde incelendi. Dünya’nın geoit şekli ve sonuçları, küremsi şekli ve sonuçları, günlük hareket ve sonuçları, yıllık hareket ve sonuçları, elips yörünge ve sonuçları görsellerle incelenerek soru örneklerine bakıldı. Ardından Kartografya ( Harita Bilgisi ) ünitesine geçildi. Ünite dahilinde harita unsurları, ölçek türleri açıklanarak alan-uzun-eğim hesaplamaları yapıldı. Projeksiyon türleri işlenerek ülkelerden örnekler verildi. Büyük ve küçük ölçekli haritalar arasındaki farklılıklar harita üzerinde görseller ile açıklandı. Coğrafi Bilgi Sistemleri alanında haritanın nasıl çizildiğinden bahsedildi. Kabartma, tarama, gölgelendirme, renklendirme ve izohips yöntemleri ile çizilen haritaların özellikleri çıkmış sorularla verildi. Atmosferin katmanlarına geçilerek sıcaklık ve iklim ünitesine giriş yapıldı.

17. Sedat Takici

Felsefe de 1.ünite (M.ö 6 .yy -MS 2.yy) Felsefenin ortaya çıkışı, bu donemin ayirici nitelikleri, filozoflarin felsefi goruslerinin analizi, dusunce ve argumanlarinin degerlendirilmesi soru-cevap, tartışma ve örnek sorular üzerinden bu ünite başarılı şekilde kavratilmistir. Öğrencilerin dersteki başarısını artırmak adına TYT Felsefe destekli kaynaklarla beslenerek geei dönüşüm sağlanmıştır.