11E Sınıfı Mart Ayı Bülteni

Sınıfımızda bu ay yapılan eğitsel çalışmaları bu sayfada bulabilirsiniz.

1. Yunus Karakuş

Gerund&Infinitive konu anlatımı yapılmaktadır.

2. Sema

Tarih Öğretmeni SEMA SAĞLAM
    Atatürkçülük ve Türk İnkılabı
    Çağdaşlaşan Türkiye’nin temeli olan Atatürk ilkeleri öğrenildi.
    Siyasi alanda meydana gelen gelişmeleri kavrar.
    Hukuk alanında meydana gelen gelişmelerin Türk toplumunda meydana getirdiği değişimler öğrenildi.
    Eğitim ve kültür alanında yapılan inkılapları ve gelişmeler öğrenildi.
    Toplumsal alanda yapılan inkılapları ve meydana gelen gelişmeler öğrenildi.
    Ekonomi alanında meydana gelen gelişmeler öğrenildi.
    Atatürk Dönemi’nde sağlık alanında yapılan çalışmalar öğrenildi.

3. Anonim

Sercan Gündü (İngilizce /kelime)
    11-E sınıfıyla kelime dersinde Mart ayında 3. kelime kitabı 19. session ı tamamladık.Yaprak testler tamamlandı.Session testler de bitmek üzere.

4. Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Aysun Genççakır

Kuranı kerimde geçen önemli ösym de birebir çıkan kavramları ve mahiyetini öğrendi
    İhsan,
    ihlas,
    Takva,
    Sıratil müstakim,
    Cihad
    Salih amel ve kavramlarla ilgili sınavda çıkabilecek ayet ve hadisleri tanıdı
    Kehf suresi 107. 110 ayetin tefsirinde geçen hikmet firdevs kavramlarını öğrendi

5. Handan TEPE

Mart ayı 11. Sınıf Tyt Coğrafya dersi içeriğinde soğuk kuşak iklimleri alt başlıklara ayrılarak incelendi. Konu tamamlama testi öğrenciler ile birlikte çözüldü. Türkiye İklimini Etkileyen Faktörler sonuçları ile birlikte açıklanarak izoterm haritaları incelendi. Türkiye’yi etkileyen basınç kuşakları ve etki alanları, Türkiye’yi etkileyen yerel rüzgarlar, Türkiye’de nem ve yağış konuları anlatılarak konu bütünlüğü sağlandı. Ardından Türkiye’de görülen iklimler tüm özellikleri ile birlikte anlatıldı. Dünya’da ve Türkiye’de Bitki Örtüsü bölümüne geçildi.

6. MATEMATİK

Mart Ayı içinde 4 numaralı Üslü ve Köklü İfadeler Fasikülümüzü bitirdik. Her iki konunun TYT için önemi aktarılarak, sınavda çıkan soru sayıları ve son 20 yılın çıkmış sınav soruları ile anlatımlarımızı tamamladık. Soru çözüm etütleri ve konu anlatım tekrarları ile video destekli anlatımlarla konularımızın pekiştirilmesini sağladık.

İşlenen Konular
    Üslü İfade Kavramı
    Üslü Sayılarda Dört İşlem
    Üslü Denklemler
    Üslü Eşitsizlikler
    Köklü İfade ve Kökten Kurtarma
    Köklü Sayılarda Dört İşlem
    Köklü İfadelerle İlgili Özellikler
    Paydayı Rasyonel Yapma

7. Veysel Oğulcan Tünay

Türk Dili ve Edebiyatı

11. sınıflarımızla Mart ayı içerisinde 10. Fasikülümüz olan “Fiil-Fiilimsi-Çatı” konusunu tamamladık. Konuyla alakalı pekiştirme soruları, konu tamamlama testleri ve uygulama soruları çözerek bilgi temellerimizi sağlamlaştırdık.

8. Soner Boyacıoğlu

Reading Test 21-22-23-24-25-26-27-28-29-30 yapıldı. Consolidation 5-6 yapıldı.

9. Sedat TAKICI

Ronesans felsefesi derinlemesine incelenerek 18 .ve 19 yizyil felsefesine nasil temel oluşturduğu,temel özellikleri,temel problemleri ve filozofların doğaya,sanata ,insana bakış açıları aktarıldı

10. Yunus Karakuş

Gerund&Infinitive konu anlatımı yapılmaktadır.

Soner Boyacıoğlu
    Reading Test 21-22-23-24-25-26-27-28-29-30 yapıldı. Consolidation 5-6 yapıldı.

Sercan Gündü (İngilizce /kelime)

Veysel Oğulcan Tünay
    Türk Dili ve Edebiyatı

MATEMATİK

İşlenen Konular
    Üslü İfade Kavramı
    Üslü Sayılarda Dört İşlem
    Üslü Denklemler
    Üslü Eşitsizlikler
    Köklü İfade ve Kökten Kurtarma
    Köklü Sayılarda Dört İşlem
    Köklü İfadelerle İlgili Özellikler
    Paydayı Rasyonel Yapma

Tarih Öğretmeni SEMA SAĞLAM
    Atatürkçülük ve Türk İnkılabı
    Çağdaşlaşan Türkiye’nin temeli olan Atatürk ilkeleri öğrenildi.
    Siyasi alanda meydana gelen gelişmeleri kavrar.
    Eğitim ve kültür alanında yapılan inkılapları ve gelişmeler öğrenildi.
    Toplumsal alanda yapılan inkılapları ve meydana gelen gelişmeler öğrenildi.
    Ekonomi alanında meydana gelen gelişmeler öğrenildi.
    Atatürk Dönemi’nde sağlık alanında yapılan çalışmalar öğrenildi.

Handan TEPE

Sedat TAKICI