ŞUBAT

Handan Tepe
Coğrafya dersi 12. Sınıflar Şubat ayı içeriğinde; kıyı tipleri görüldüğü yerlerle birlikte incelendi. Ardından Türkiye’nin ovaları, platoları, dağları harita üzerinde incelendi. Göller gruplanarak kavram haritası üzerinde açıklandı. Türkiye’de ve Dünyada yeraltı kaynakları tüm özellikleri ve farklılıklarıyla verildikten sonra, NÜFUS ünitesine başlangıç yapıldı.

Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Aysun Genççakır
Mezhepler tarihi ünitesini işlendi
Mezhep nedir ve konuya dair mezheplerin içeriklerini ortaya çıkış nedenlerini öğrendi
Din ve islam kültür ve medeniyet ünitesi işlendi
Kültürümüzü,tarihi eserlerimizi ve medeniyetimizeki sanatları ve eserlerini tanıdı

Matematik
Şubat ayı içerisinde Matematik Dersi için önemli derecede yol aldık.En önemli ve kapsamlı kısım olan problemleri yarıladık.Bunun yanı sıra gerek çıkmış TYT-AYT soruları gerekse yaprak testlerimiz kendi kaynaklarımız ve etütlerimizle geçtiğimiz konuların unutulmaması için sürekli pekiştirme yaptık.Şubat ayı içerisinde işlenen konular ise şunlardır;
Özdeşlikler
Rasyonel İfadelerin Sadeleştirilmesi
Değişken Değiştirme ve Terim Ekleyip Çıkarma Yöntemi İle Çarpanlara Ayırma
Oran-Orantı
Orantı Çeşitleri
Sayı Problemleri
Kesir Problemleri
Yaş Problemleri
Yüzde Problemleri
Kar-Zarar Problemleri
Karışım Problemleri

Sema Sağlam
Kurtuluş Savaşında Cepheler ünitesi işlendi.Üniteyle ilgili pekiştirme soruları çözüldü.

Soner Boyacıoğlu
Practice&Progress 3 kitabı 12 test bitirildi. Skills Test 7-8 bitirildi. Skills test 9 devam ediyor.

Sedat TAKICI
Din felsefesinin temel sorunları,Siyaset felsefesinin temel kavramlari,siyaset felsefesinin genel özellikleri sorularla pekiştirilerek ders anlatımı gerçekleştirildi.

Erhan Çelik – Türkçe
10. Fasikülle birlikte eylem konusuna bitti, eylemsi konusuna başlandı. konunun işlenişi devam ediyor. Fasiküldeki pekiştirme soruları öğrencilerle çözüldü. Konunun soru bankasındaki testlerinin çözülmesi öğrencilere bildirildi.

Yunus karakuş
Vocab studies 3 session 5 part 2

İngilizce – Dilbilgisi Dersi
Gerund & Infinitive & Participle konusu bitti, konu testleri öğrencilerle birlikte çözüldü.
Ardından 8.konumuz olan Noun Clauses’a başlandı. Anlatımı ve testlerin çözümü bitti.
Önümüzdeki hafta geçtiğimiz son 4 konunun genel tekrarını yapıp 9.konumuza başlayacağız.

Önceki Aylara Ait Bültenler