12C Sınıfı Eylül Ayı Bülteni

Sınıfımızda Eylül ayında yapılan eğitsel çalışmaları bu sayfada bulabilirsiniz.

1. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi :Aysun Genççakır

İnanç konusu
    İman nedir iman çeşitleri
    İnanma biçimleri tanıtıldı
    önemli konular hakkında sınav odaklı notlar tutuldu

2. Tarih öğretmeni Sena Sağlam

Avrasya da ilk Türk izleri,Ortaçağda Avrupa ünitesi işlendi.Üniteyle ilgili konu kavrama testleri ve pekiştirme soruları çözüldü.

3. Naz Aksay

Gramer Dersi
    İlk dilbilgisi konusu olan Pronouns testleri ders içinde çözülerek bitirildi ve konu tekrarı yapıldı.
    İkinci konu olan Tenses konusuna geçildi. Konu anlatımı bitti ve ders içinde 20 soruluk yaprak testler vasıtasıyla konu pekiştirildi. 7 tane test çözüldü ve ders içinde sorular açıklandı. Önümüzdeki haftaya Grammar Question Bank – Tenses testleri ödev olarak verildi. Kontrol edilecek.

4. Yağmur Bozkurt

Türkçe:
    Sözcükte anlam ve cümlede anlam konulari işlendi ve örnek sorulari sınıfta çözüldü, soru kitabından ödevleri verilip kontrol edildi.Ardından Paragraf konusu bitirildi. Böylece Türkçenin anlam bilgisi ayağı tamamlanmış oldu. Kasım ayının ikinci haftasında teslim edilmek üzere öğrencilere paragraf soru bankasından ödev verildi.
    İlk dil bilgisi içeriği olan Ses Olayları konusuna başlandı.

5. Handan Tepe

Coğrafya dersinin Eylül ayı içeriğinde Paralel ve meridyen etkileri konuşularak saat hesaplamaları yapıldı. Ülkelerin bulunduğu Ulusal Saat Dilimleri (GMT) ‘nin ayarlanma mantığı verilerek, Türkiye’nin bulunduğu matematik konum hakkında bilgi verildi. Coğrafi koordinat konusu işlendi ve Dünya’nın günlük-yıllık hareketlerinin sonuçları işlendi. Mevsimlerin başlangıç tarihleri ve aydınlanma çizgisi ilişkisi incelendi.

6. Soner Boyacıoğlu

Skills Dersi
    Practise & Progress kitabı ve Skills testleri 1 ve 2 çözüldü öğrencilere Cümle tamamlama, Çeviri, Paragraf, Anlam Bütünlüğü Bozan Cümle, Paragraf Tamamlama ve Anlamca En Yakın Cümle bölümlerinin nasıl çözülmesi gerektiği anlatıldı.

7. Anonim

Vocab test 6 kelimeleri verildi. Vocab test 5 kahoot aktivitesiyle tekrarlandı.