ŞUBAT

İngilizce – Dilbilgisi Dersi
Gerund & Infinitive & Participle konusu bitti, konu testleri öğrencilerle birlikte çözüldü.
Ardından 8.konumuz olan Noun Clauses’a başlandı. Anlatımı ve testlerin çözümü bitti.
Önümüzdeki hafta geçtiğimiz son 4 konunun genel tekrarını yapıp 9.konumuza başlayacağız.

İngilizce Kelime Dersi
Vocab studies 3 session 5 part 2 çözülüyor

SKILLS DERSİ : 3 Kargo ( Practice & Progress 3 bitti. Reading 25-26-27 bitti. Reading 28-29-30 ödev olarak verildi. Activity journal 3 ( vocabulary- grammar bitti). Activity journal 3 skills sorularından devam edilmektedir.

Erhan Çelik – Türkçe

10. Fasikülle birlikte eylem konusuna bitti, eylemsi konusuna başlandı. konunun işlenişi devam ediyor. Fasiküldeki pekiştirme soruları öğrencilerle çözüldü. Konunun soru bankasındaki testlerinin çözülmesi öğrencilere bildirildi.

Matematik

Şubat ayı içerisinde Matematik Dersi için önemli derecede yol aldık.En önemli ve kapsamlı kısım olan problemleri yarıladık.Bunun yanı sıra gerek çıkmış TYT-AYT soruları gerekse yaprak testlerimiz kendi kaynaklarımız ve etütlerimizle geçtiğimiz konuların unutulmaması için sürekli pekiştirme yaptık.Şubat ayı içerisinde işlenen konular ise şunlardır;

Özdeşlikler
Rasyonel İfadelerin Sadeleştirilmesi
Değişken Değiştirme ve Terim Ekleyip Çıkarma Yöntemi İle Çarpanlara Ayırma
Oran-Orantı
Orantı Çeşitleri
Sayı Problemleri
Kesir Problemleri
Yaş Problemleri
Yüzde Problemleri
Kar-Zarar Problemleri
Karışım Problemleri

Sema Sağlam

Kurtuluş Savaşında Cepheler ünitesi işlendi.Üniteyle ilgili pekiştirme soruları çözüldü.

Handan Tepe

Coğrafya dersi 12. Sınıflar Şubat ayı içeriğinde; kıyı tipleri görüldüğü yerlerle birlikte incelendi. Ardından Türkiye’nin ovaları, platoları, dağları harita üzerinde incelendi. Göller gruplanarak kavram haritası üzerinde açıklandı. Türkiye’de ve Dünyada yeraltı kaynakları tüm özellikleri ve farklılıklarıyla verildikten sonra, NÜFUS ünitesine başlangıç yapıldı.

Sedat TAKICI

Din felsefesinin temel sorunları,Siyaset felsefesinin temel kavramlari,siyaset felsefesinin genel özellikleri sorularla pekiştirilerek ders anlatımı gerçekleştirildi

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Aysun Genççakır

Mezhepler tarihi ünitesini işlendi