12D Sınıfı Mart Ayı Bülteni

Sınıfımızda bu ay yapılan eğitsel çalışmaları bu sayfada bulabilirsiniz.

1. Yunus Karakuş

Vocab studies 3 dergisi yapılmaktadır. Ayrıca vocab tests 17 ve 18 uygulanmıştır.

2. Erhan Çelik - Türkçe

Mart ayı boyunca 10. fasikülde yer alan Eylem-Ek eylem-Eylemsi konuları işlendi. Konuların tüm pekiştirme soruları öğrencilere çözüldü. Soru fasikülü 10 da yer alan bu konularla ilgili tüm soruların çözülmesi öğrencilere bildirildi.

3. Sema

Sema 29 MAR 2021
    Tarih Öğretmeni SEMA SAĞLAM
    Atatürkçülük ve Türk İnkılabı
    Çağdaşlaşan Türkiye’nin temeli olan Atatürk ilkeleri öğrenildi.
    Siyasi alanda meydana gelen gelişmeleri kavrar.
    Hukuk alanında meydana gelen gelişmelerin Türk toplumunda meydana getirdiği değişimler öğrenildi.
    Eğitim ve kültür alanında yapılan inkılapları ve gelişmeler öğrenildi.
    Toplumsal alanda yapılan inkılapları ve meydana gelen gelişmeler öğrenildi.
    Ekonomi alanında meydana gelen gelişmeler öğrenildi.
    Atatürk Dönemi’nde sağlık alanında yapılan çalışmalar öğrenildi.

4. Yaşar BiTER

İNGİLİZCE SKILLS DERSİ 1) Practice and progress 3 (125 soru bitti.) 2) Activity Journal 3 (Grammar & vocabulary 30 soru),( skills & paragraf 117 soru), (Cloze Tests 20 bitti . Kalan 40 soru devam etmektedir e. 3) Skills Tests 7 ( 50) bitti. Skills Test 8 devam etmektedir. Reading Test ( 25,26,27,28,29,30,31 ödev olarak verildi.

5. Naz Aksay

İngilizce – Dilbilgisi Dersi
    Mart ayında öğrencilerle bol bol konu tekrarı yaptık. Bugüne kadar toplamda 12 konumuzdan 8 tanesini bitirdik ve geçtiğimiz haftalarda da önemli noktaların sorular üzerinden tekrarını yaptık.
    9. konumuz olan If & Wish Clauses konusunun anlatımını da Mart ayında bitirdik. Sınıf içinde öğrencilerle birlikte sorularını çözeceğiz ve bir yandan da konunun önemli detaylarının üzerinden geçeceğiz.

6. Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Aysun Genççakır

Günümüzde yaşayan Dinlerin tarihini ve Ritüellerini gördü
    Uzak doğu dinleri
    Konfüçyanizm ,Taoizm,şintoizm
    Semavi Dinler
    Yahudilik,Hristiyanlık,İslamiyet
    Hint ailesi dinleri
    Cayinizm,budizm,sihizm,hinduizm ve konuyu daha iyi pekiştirmek adına slaytlar sunuldu

7. Handan TEPE

Mart ayı 12. Sınıf Coğrafya tyt dersi içeriğinde nüfus piramitleri tekrar edilerek Dünya Nüfusunun Tarihsel Değişimine değinildi. Türkiye’de ve Dünya’da Nüfusun Dağılışı konusu sebepleri ile birlikte anlatılarak konu tammalama testi çözüldü. Ardından Göçler konusunda göç türleri tek tek açıklanarak göçün mekansal etkileri üzerinde duruldu. Konu tamamlama testi öğrenciler ile birlikte çözülerek Yerleşmeler konusuna geçildi. Yerleşmelerin tarihsel gelişimi ve yerleşmelerin dağılışını etkileyen faktörler anlatıldı. Doku ve şekil özelliklerine göre yerleşmeler konusu ile 6. Fasikül tamamlandı.

8. MATEMATİK

Mart Ayı içinde 6 numaralı Problemler 1 fasikülünü bitirip 7 numaralı Problemler 2 fasikülümüze geçiş yaptık. Her iki konunun TYT için önemi aktarılarak, sınavda çıkan soru sayıları ve son 20 yılın çıkmış sınav soruları ile anlatımlarımızı tamamladık. Soru çözüm etütleri ve konu anlatım tekrarları ile video destekli anlatımlarla konularımızın pekiştirilmesini sağladık.

İşlenen Konular
    Sayı Problemleri
    Kesir Problemleri
    Yaş Problemleri
    Yüzde Problemleri
    Kar-Zarar Problemleri
    Karışım Problemleri
    İşçi Problemleri
    Hareket Problemleri
    Grafik Problemleri
    Sayısal Yetenek Problemleri

9. Sedat TAKICI

Sanat felsefesinde sanata farkli yaklaşımlar ve M.Ö 6 . yüzyıl ile M.S 2 .yüzyıl arasindaki felsefenin genel özellikleri ,temel problemleri ve düşünürlerinin doğaya bakış açıları aktarıldı.