12F Sınıfı Aralık Ayı Bülteni

Sınıfımızda bu ay yapılan eğitsel çalışmaları bu sayfada bulabilirsiniz.

1. Handan tepe

Aralık ayı Coğrafya 12. sınıf TYT konuları içeriğinde Nem türleri tekrar edilerek yeni konuya giriş yapıldı. Ardından yoğuşma ürünleri olan bulut türleri, sis ve yağış türleri maddeler halinde çizilerek incelendi. Aynı zamanda konu ile alakalı çıkmış soru örnekleri çözüldü. Konu anlatımlı fasikülde yer alan konu tamamlama testi öğrencilerin katılımı ile çözülerek konu pekiştirmesi yapıldı. Makroklima alanlarına geçildi. Sıcak kuşak iklimleri, soğuk kuşak iklimleri ve ılıman kuşak iklimleri tek tek grafikleri, bitki türleri, yağış ve sıcaklık ortalamaları, Dünya üzerinde görüldüğü yerler şeklinde incelendi. Büyük iklim türlerinden Türkiye’de görülen iklim türleri anlatılarak konu bütünlüğü sağlandı. Dünya’da ve Türkiye’de bitki türleri konusuna giriş yapıldı.

2. Sedat TAKICI

Varlik felsefesinin yapısı,temel problemleri,varlığın niceliksel ve niteliksel ozellikleri sorularla pekiştirildikten sonra bilgi felsefesinde bilginin imkanı,bilginin kaynağı,bilginin değeri ve bilginin ölçütü problemi sorularla desteklenerek ders anlatımı gerçekleştirilmiştir.

3. Yaşar BİTER

INGİLİZCE-SKILLS DERSİ 1) 2. Kargo dan Prestige Practice and Progress 2 dergisi ( 120 soru) tamamlandi. 2) Prestige Activity Journal 2 Dergisi ( 238 soru) paragraf soru Çözümleri devam ediyor. 120.inci sorudan devam etmektedir. Activity Journal 2 dergisi bitirildikten sonra SKIILS ve PARAGRAPH Testlerine başlanacak.

4. Erhan Çelik - Türkçe

9. fasikülde yer alan İSİM-ZAMİR-SIFAT-ZARF konuları işlendi. Konuların tüm pekiştirme soruları öğrencilere çözüldü. 9. soru fasikülünde bu konuların sorularının çözülmesi istendi.

5. Soner Boyacıoğlu

6. Ümit Coşgun

“Beylikten Devlete Osmanlı” konusu tamamlandı. Konu tamamlama testleri çözüldü. “Dünya Gücü Osmanlı” konusuna devam ediliyor.

7. Aysun Genççakır (AF Kraliçesi)

Din kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
    Aysun Genççakır (AF Kraliçesi)
    Hz Muhammed sav🌹hayatını tanır
    Örnek şahsiyetini tanır
    Gazve ve seriyelerini tanır
    Ehlibeytini tanır
    Peygamberlik ilgili görevlerini ve bu ünitede geçen ösym nin soru değerinde gördüğü önemli kavramları tanıyor sorular ile pekiştirir

8. Naz Aksay

İngilizce – Dilbilgisi Dersi
    Aralık ayında, Passive & Causative konusunun testleri tamamlandı. Ardından 5.dilbilgisi konumuz olan Conjunctions (Bağlaçlar) anlatıldı. Ders içinde öğrencilerle birlikte test çözümü devam ediyor.

9. Matematik

Aralık ayında matematik derslerinde 3. fasikülümüzü bitirip 4. fasiküle giriş yaptık ve bunun yanında 3. fasikülde bulunan fasikül bitirme sorularını yapıp 3. fasiküle ait tekrarlarımızı yapıp konuları iyice pekiştirdik ayrıca geçmiş yıllarda sorulmuş TYT-AYT sorularıyla beraber konunun tam olarak kavranmasını sağladık. Bazı derslerimizde ise geriye dönük olarak yaprak testlerle devam ettik.

Bu ay işlenen konular ise şunlardır:

Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Eşitsizlikler
    Eşitsizlik Özellikleri İle İlgili Uygulamalar
    Mutlak Değer Kavramı ve Özellikleri
    Mutlak Değerli Denklemler
    Mutlak Değerli Eşitsizlikler
    Üslü İfade Kavramı
    Üslü Sayılarda Dört İşlem
    Üslü Denklemler
    Üslü Eşitsizlikler

10. Ümit Coşgun

YAŞAR BİTER – INGİLİZCE – SKILLS DERSİ

SONER BOYACIOĞLU – İNGİLİZCE
    Vocabulary 2 kitabının ilk 6 ünitesindeki toplam 300 kelime eş anlamlarıyla beraber verilip alıştırmaları çözüldü.

NAZ AKSAY – İNGİLİZCE– DİLBİLGİSİ

ERHAN ÇELİK – TÜRKÇE

MATEMATİK

Bu ay işlenen konular ise şunlardır:

Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Eşitsizlikler
    Eşitsizlik Özellikleri İle İlgili Uygulamalar
    Mutlak Değer Kavramı ve Özellikleri
    Mutlak Değerli Denklemler
    Mutlak Değerli Eşitsizlikler
    Üslü İfade Kavramı
    Üslü Sayılarda Dört İşlem
    Üslü Denklemler
    Üslü Eşitsizlikler

ÜMİT COŞGUN – TARİH

HANDAN TEPE – COĞRAFYA

SEDAT TAKICI – FELSEFE
    Varlik felsefesinin yapısı, temel problemleri, varlığın niceliksel ve niteliksel ozellikleri sorularla pekiştirildikten sonra bilgi felsefesinde bilginin imkanı,bilginin kaynağı,bilginin değeri ve bilginin ölçütü problemi sorularla desteklenerek ders anlatımı gerçekleştirilmiştir.

AYSUN GENÇÇAKIR – DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
    Hz Muhammed sav hayatını tanır