12F Sınıfı Mart Ayı Bülteni

Sınıfımızda bu ay yapılan eğitsel çalışmaları bu sayfada bulabilirsiniz.

1. Erhan Çelik - Türkçe

Mart ayı boyunca 10. fasikülde yer alan Eylem-Ek eylem-Eylemsi konuları işlendi. Konuların tüm pekiştirme soruları öğrencilere çözüldü. Soru fasikülü 10 da yer alan bu konularla ilgili tüm soruların çözülmesi öğrencilere bildirildi.

2. Yaşar BİTER

İNGİLİZCE SKILLS DERSİ 1) Practice and progress 3 (125 soru bitti.) 2) Activity Journal 3 (Grammar & vocabulary 30 soru),( skills & paragraf 117 soru), (Cloze Tests 60 soru bitti. 3) Skills Tests 7 ( 50) bitti. Skills Test 8 devam etmektedir. Reading Test ( 25,26,27,28,29,30,31) ödev olarak verildi.

3. Naz Aksay

İngilizce – Dilbilgisi Dersi

4. Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Aysun Genççakır

Günümüzde yaşayan Dinlerin tarihini ve Ritüellerini gördü
    Uzak doğu dinleri
    Konfüçyanizm ,Taoizm,şintoizm
    Semavi Dinler
    Yahudilik,Hristiyanlık,İslamiyet
    Hint ailesi dinleri
    Cayinizm,budizm,sihizm,hinduizm ve konuyu daha iyi pekiştirmek adına slaytlar sunuldu

5. Handan TEPE

Mart ayı 12. Sınıf Coğrafya tyt dersi içeriğinde nüfus piramitleri tekrar edilerek Dünya Nüfusunun Tarihsel Değişimine değinildi. Türkiye’de ve Dünya’da Nüfusun Dağılışı konusu sebepleri ile birlikte anlatılarak konu tammalama testi çözüldü. Ardından Göçler konusunda göç türleri tek tek açıklanarak göçün mekansal etkileri üzerinde duruldu. Konu tamamlama testi öğrenciler ile birlikte çözülerek Yerleşmeler konusuna geçildi. Yerleşmelerin tarihsel gelişimi ve yerleşmelerin dağılışını etkileyen faktörler anlatıldı. Doku ve şekil özelliklerine göre yerleşmeler konusu ile 6. Fasikül tamamlandı.

6. MATEMATİK

İşlenen Konular
    Sayı Problemleri
    Kesir Problemleri
    Yaş Problemleri
    Yüzde Problemleri
    Kar-Zarar Problemleri
    Karışım Problemleri
    İşçi Problemleri
    Hareket Problemleri
    Grafik Problemleri
    Sayısal Yetenek Problemleri

7. Ümit Coşgun

Osmanlı Devleti’nde Modern Ordu Teşkilatı ve Yurttaş Askerliği, Ulus Devletleşme ve Endüstrileşmenin Sosyal Hayata Etkileri başlıkları tamamlandı. Konu Tamamlama Testleri çözüldü.

8. Soner Boyacıoğlu

Vocabulary 3 kitabında part 1 session 3-4-5

9. sedat TAKICI

Sanat felsefesinde sanata farkli yaklaşımlar ve M.Ö 6 . yüzyıl ile M.S 2 .yüzyıl arasindaki felsefenin genel özellikleri ,temel problemleri ve düşünürlerinin doğaya bakış açıları aktarıldı.

10. Ümit Coşgun (12F)

Yaşar Biter (İngilizce Skills)

Naz AKSAY (İngilizce Dilbilgisi)
    Mart ayında öğrencilerle bol bol konu tekrarı yaptık. Bugüne kadar toplamda 12 konumuzdan 8 tanesini bitirdik ve geçtiğimiz haftalarda da önemli noktaların sorular üzerinden tekrarını yaptık. 9. konumuz olan If & Wish Clauses konusunun anlatımını da Mart ayında bitirdik. Sınıf içinde öğrencilerle birlikte sorularını çözeceğiz ve bir yandan da konunun önemli detaylarının üzerinden geçeceğiz.

Soner Boyacıoğlu (İngilizce)
    Vocabulary 3 kitabında part 1 session 3-4-5

Erhan Çelik (Türkçe)

Matematik
    Mart Ayı içinde 6 numaralı Problemler 1 fasikülünü bitirip 7 numaralı Problemler 2 fasikülümüze geçiş yaptık. Her iki konunun TYT için önemi aktarılarak, sınavda çıkan soru sayıları ve son 20 yılın çıkmış sınav soruları ile anlatımlarımızı tamamladık. Soru çözüm etütleri ve konu anlatım tekrarları ile video destekli anlatımlarla konularımızın pekiştirilmesini sağladık. İşlenen Konular
    Sayı Problemleri
    Kesir Problemleri
    Yaş Problemleri
    Yüzde Problemleri
    Kar-Zarar Problemleri
    Karışım Problemleri
    İşçi Problemleri
    Hareket Problemleri
    Grafik Problemleri
    Sayısal Yetenek Problemleri

Ümit Coşgun (Tarih)

Handan Tepe (Coğrafya)
    Mart ayı 12. Sınıf Coğrafya tyt dersi içeriğinde nüfus piramitleri tekrar edilerek Dünya Nüfusunun Tarihsel Değişimine değinildi. Türkiye’de ve Dünya’da Nüfusun Dağılışı konusu sebepleri ile birlikte anlatılarak konu tamamlama testi çözüldü. Ardından Göçler konusunda göç türleri tek tek açıklanarak göçün mekansal etkileri üzerinde duruldu. Konu tamamlama testi öğrenciler ile birlikte çözülerek Yerleşmeler konusuna geçildi. Yerleşmelerin tarihsel gelişimi ve yerleşmelerin dağılışını etkileyen faktörler anlatıldı. Doku ve şekil özelliklerine göre yerleşmeler konusu ile 6. Fasikül tamamlandı.

Sedat Takıcı (Felsefe)
    Sanat felsefesinde sanata farklı yaklaşımlar ve M.Ö 6 . yüzyıl ile M.S 2 .yüzyıl arasındaki felsefenin genel özellikleri ,temel problemleri ve düşünürlerinin doğaya bakış açıları aktarıldı.

Aysun Genççakır (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi)
    Günümüzde yaşayan Dinlerin tarihini ve Ritüellerini gördü
    Uzak doğu dinleri