12K Sınıfı Eylül Ayı Bülteni

Sınıfımızda Eylül ayında yapılan eğitsel çalışmaları bu sayfada bulabilirsiniz.

1. Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi: Aysun Genççakır

İnanç konusu
    İman nedir iman çeşitleri
    İnanma biçimleri tanıtıldı
    önemli konular hakkında sınav odaklı notlar tutuldu

2. Naz Aksay

Kelime Dersi
    Vocabulary Studies 1 kitabındaki ilk 300 kelimeye çalışıldı ve kitaptaki alıştırmalar ders içinde ve öğrencilere ödev verilerek uygulandı. Tüm kelimelerin anlamları, kullanımları, eş anlamlı ve zıt anlamlıları üstünde duruldu. İlk 200 kelimeyi kapsayan 2 farklı quiz uygulandı, sonuçlar öğrencilerle paylaşıldı.
    20 soruluk yaprak testlerden 6 adet uygulandı. Testlerdeki önemli ve bilinmeyen kelimelerin üstünde duruldu ve pratik yapıldı.

3. Erhan Çelik

Anlam bilgisi konusu olan Sözcük Anlam-Cümle Anlam-Anlatım Yöntemleri konuları bitirildi. Konu anlatım fasiküllerinde 1-2-3-4-5 bu konulara ait tüm sorular öğrencilerle birlikte çözüldü. Soru Bankalarında bu konularla ilgili bölümlerin çözülmesi ödev olarak bildirildi.

4. Yaşar Biter

Skills dersi 1) reading (1-12) testleri tamamlandi. 2) practice and progress dergisinden sorular ilgili test cozum metotlari verilerek (125 soru) tamamlandi. 3) skills tesleri (150 soru) çözüldü. 4) Activity journal dergisinden paragraph sorulari devam etmekte.

5. Ümit COŞGUN (Tarih)

“İnsanlığın Hafızası Tarih” adlı ünite içerisinde yer alan; tarihin tanımı, tarihi olay ve olgu, tarih biliminin yöntemi, tarihe yardımcı bilimler, zaman ve takvim konuları tamamlandı. Aynı ünitenin konu tamamlama testleri çözüldü. 2020 yılından başlayarak ÖSYM’nin, üniteyle ilgili son on yılda sorduğu sorular analiz edildi.
    “İnsanlığın İlk İzleri ve İlkçağ’da Medeniyet Havzaları” adlı ünite içerisinde yer alan; Mezopotamya, Anadolu, Mısır, Doğu Akdeniz, Ege – Yunan uygarlıkları ve dünya medeniyetine katkıları başlıkları işlendi.
    İlk iki ünite ile ilgili soru bankası testlerinin çözümü ödev olarak verildi.
    “Ortaçağ’da Avrupa ve Avrasya’da Türk İzleri” adlı ünite içerisinde yer alan; Kavimler Göçü ve Feodalite başlıkları tamamlandı. “İlk Türk Devletleri” başlığına giriş yapıldı.

6. Yunus Karakuş

tense konu anlatımı ve testlerin tamamı çözüldü. Modals konusuna geçildi.

7. Bülent Aydın

TYT konularımızdan coğrafi konum konusu tamamlandı. Dünyanın hareketleri konusuna giriş yapıldı. Soru bankamızdan ve çalışma kitabımızdan konuya ilişkin sorular ile bu güne kadar üniversite sınavında çıkmış sorular ödev olarak verildi. Öğrencimizin yapamadığı sorular açıklandı. Çoktan seçmeli soru çözüm teknikleri konularla ilişkilendirilerek çözüldü bu bağlamda şıklar arasında farktan gitme, soruyu ters düz etme, eleme yöntemi üzerinde özellikle duruldu. Derslerde işlenen konuya ilişkin çevremizden çokça örnekler verildi. Çıkması muhtemel sorular üzerinde disiplinli ve aynı zamanda demokratik bir ortamda beyin fırtınası, soru cevap yöntemleri sıklıkla kullanıldı.