12T Sınıfı Aralık Ayı Bülteni

Sınıfımızda bu ay yapılan eğitsel çalışmaları bu sayfada bulabilirsiniz.

1. Handan tepe

Aralık ayı Coğrafya 12. sınıf TYT konuları içeriğinde Nem türleri tekrar edilerek yeni konuya giriş yapıldı. Ardından yoğuşma ürünleri olan bulut türleri, sis ve yağış türleri maddeler halinde çizilerek incelendi. Aynı zamanda konu ile alakalı çıkmış soru örnekleri çözüldü. Konu anlatımlı fasikülde yer alan konu tamamlama testi öğrencilerin katılımı ile çözülerek konu pekiştirmesi yapıldı. Makroklima alanlarına geçildi. Sıcak kuşak iklimleri, soğuk kuşak iklimleri ve ılıman kuşak iklimleri tek tek grafikleri, bitki türleri, yağış ve sıcaklık ortalamaları, Dünya üzerinde görüldüğü yerler şeklinde incelendi. Büyük iklim türlerinden Türkiye’de görülen iklim türleri anlatılarak konu bütünlüğü sağlandı. Dünya’da ve Türkiye’de bitki türleri konusuna giriş yapıldı.

2. Anonim

Aralık ayında Osmanlı Kültür ve Medeniyeti,Osmanlı Kuruluş Dönemi üniteleri işlendi.Konuyla ilgili çıkmış sorular çözüldü.Osmanlı Yükselme Dönemine geçiş yapıldı.

3. Sedat TAKICI

Varlik felsefesinin yapısı,temel problemleri,varlığın niceliksel ve niteliksel ozellikleri sorularla pekiştirildikten sonra bilgi felsefesinde bilginin imkanı,bilginin kaynağı,bilginin değeri ve bilginin ölçütü problemi sorularla desteklenerek ders anlatımı gerçekleştirilmiştir.

4. Erhan Çelik - Türkçe

Ses Yazım Noktalama konuları işlendi. 7. Soru Fasikülünde bu konuların sorularının çözülmesi istendi.
    Edebiyat dersinde İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı-Geçiş Dönemi Eserleri-Halk Edebiyatı konuları işlendi fasikülde yer alan sorular öğrencilere çözüldü.

5. Ümit Coşgun

İmparatorlukların Ulus Devletlere Dönüşme Süreci, Mustafa Kemal Atatürk’ün Hayatı ve Trablusgarb Savaşı konuları tamamlandı. Birinci Dünya Savaşı konusuna devam ediliyor.

6. Aysun Genççakır (AF Kraliçesi)

Din kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
    Aysun Genççakır (AF Kraliçesi)
    Hz Muhammed sav🌹hayatını tanır
    Örnek şahsiyetini tanır
    Gazve ve seriyelerini tanır
    Ehlibeytini tanır
    Peygamberlik ilgili görevlerini ve bu ünitede geçen ösym nin soru değerinde gördüğü önemli kavramları tanıyor sorular ile pekiştirir

7. İngilizce

Devam eden Tenses konusu bitirildi. Adverbs of Frequency işlendi kavrama testleri çözüldü. Modals konusuna başlangıç yapıldı.

8. Matematik

Aralık ayında matematik derslerinde 3. fasikülümüzü bitirip 4. fasiküle giriş yaptık ve bunun yanında 3. fasikülde bulunan fasikül bitirme sorularını yapıp 3. fasiküle ait tekrarlarımızı yapıp konuları iyice pekiştirdik ayrıca geçmiş yıllarda sorulmuş TYT-AYT sorularıyla beraber konunun tam olarak kavranmasını sağladık. Bazı derslerimizde ise geriye dönük olarak yaprak testlerle devam ettik.

Bu ay işlenen konular ise şunlardır:

Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Eşitsizlikler
    Eşitsizlik Özellikleri İle İlgili Uygulamalar
    Mutlak Değer Kavramı ve Özellikleri
    Mutlak Değerli Denklemler
    Mutlak Değerli Eşitsizlikler
    Üslü İfade Kavramı
    Üslü Sayılarda Dört İşlem
    Üslü Denklemler
    Üslü Eşitsizlikler

Bunun yanı sıra AYT konularında ise hiç durmaksızın devam etmekteyiz. Benzer şekilde 3. fasikülümüzü bitirip 4. Fasikülümüze giriş yaptık hatta yarıladık diyebiliriz.3. Fasikülümüze ait tekrarlar yaparak konuyu iyice pekiştirdik ve geçmiş yıllardaki sorularla ve soru bankasındaki sorularda temelimizi sağlamlaştırdık.

AYT kategorisinde işlenen dersler ise şunlardır:

Bağımlı ve Bağımsız Olayların Olasılıkları
    Bileşik Olayların Olasılıkları
    Deneysel ve Teorik Olasılık
    Yönlü Açılar
    Açı Ölçü Birimleri
    Dik Üçgende Dar Açıların Trigonometrik Oranları
    Trigonometrik Fonksiyonlar
    Bir Açının Trigonometrik Değerlerinin Dar Açı Cinsinden Yazılması

9. HANDAN TEPE

İNGİLİZCE- İLAYDA İLHAN

TÜRKÇE- ERHAN ÇELİK