12T Sınıfı Mart Ayı Bülteni

Sınıfımızda bu ay yapılan eğitsel çalışmaları bu sayfada bulabilirsiniz.

1. Erhan Çelik - Türkçe

Mart ayı boyunca Türkçe derslerinde isim soylu sözcükler bitirildi. Konu anlatım fasikülündeki tüm sorular çözülerek konular pekiştirildi.

2. Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Aysun Genççakır

Günümüzde yaşayan Dinlerin tarihini ve Ritüellerini gördü
    Uzak doğu dinleri
    Konfüçyanizm ,Taoizm,şintoizm
    Semavi Dinler
    Yahudilik,Hristiyanlık,İslamiyet
    Hint ailesi dinleri

3. Handan TEPE

Mart ayı 12. Sınıf Coğrafya tyt dersi içeriğinde nüfus piramitleri tekrar edilerek Dünya Nüfusunun Tarihsel Değişimine değinildi. Türkiye’de ve Dünya’da Nüfusun Dağılışı konusu sebepleri ile birlikte anlatılarak konu tammalama testi çözüldü. Ardından Göçler konusunda göç türleri tek tek açıklanarak göçün mekansal etkileri üzerinde duruldu. Konu tamamlama testi öğrenciler ile birlikte çözülerek Yerleşmeler konusuna geçildi. Yerleşmelerin tarihsel gelişimi ve yerleşmelerin dağılışını etkileyen faktörler anlatıldı. Doku ve şekil özelliklerine göre yerleşmeler konusu ile 6. Fasikül tamamlandı.

4. MATEMATİK

Mart Ayı içinde Temel Matematikte 6 numaralı Problemler 1 fasikülünü bitirip 7 numaralı Problemler 2 fasikülümüze geçiş yaptık. Her iki konunun TYT için önemi aktarılarak, sınavda çıkan soru sayıları ve son 20 yılın çıkmış sınav soruları ile anlatımlarımızı tamamladık. Soru çözüm etütleri ve konu anlatım tekrarları ile video destekli anlatımlarla konularımızın pekiştirilmesini sağladık.

Sayı Problemleri
    Kesir Problemleri
    Yaş Problemleri
    Yüzde Problemleri
    Kar-Zarar Problemleri
    Karışım Problemleri
    İşçi Problemleri
    Hareket Problemleri
    Grafik Problemleri
    Sayısal Yetenek Problemleri

Mart Ayı içinde İleri Matematikte (Seçmeli Matematik) 6 numaralı Logaritma fasikülünü bitirip 7 numaralı Gerçel Sayı Dizileri fasikülümüze geçiş yaptık. Her iki konunun AYT için önemi aktarılarak, sınavda çıkan soru sayıları ve son 20 yılın çıkmış sınav soruları ile anlatımlarımızı tamamladık. Soru çözüm etütleri ve konu anlatım tekrarları ile video destekli anlatımlarla konularımızın pekiştirilmesini sağladık.

Üstel Fonksiyon Ve Üstel Fonksiyonun Grafiği
    Logaritma Fonksiyonu
    Logaritma Fonksiyonunun Özellikleri
    Üstel, Logaritmik Denklemler ve Eşitsizlikler
    Dizi / Dizi Çeşitleri
    Özel Sayı Dizileri
    Aritmetik Dizi
    Geometrik Dizi

5. Ümit Coşgun (İnkılap Tarihi)

Milli Mücadele’nin Hazırlık Dönemi içerisinde yer alan Genelgeler – Kongreler başlıkları tamamlandı, TBMM’nin Açılışı konusuna giriş yapıldı.

6. Sedat TAKICI

Sanat felsefesinde sanata farkli yaklaşımlar ve M.Ö 6 . yüzyıl ile M.S 2 .yüzyıl arasindaki felsefenin genel özellikleri ,temel problemleri ve düşünürlerinin doğaya bakış açıları aktarıldı.

7. İngilizce (İLAYDA)

Describing Problems, Making Complaints ve Offering Solutions konuları işlendi. Konu bütünlüğü sağlanması için online etkinlikler verilip tamamlandı.

8. Sema sağlam

Osmanlı Yükselme Dönemi ünitesi işlendi.Konutla ilgili tyt/ayt çıkmış sorular çözüldü.Konu tarama testleri uygulandı.

9. Handan tepe

İngilizce- İLAYDA İLHAN

Türk Dili ve Edebiyatı- ERHAN ÇELİK

Edebiyat derslerinde Milli edebiyat ve Milli edebiyat dışında kalan şairler ve Saf şiir anlayışı işlendi.

Matematik- SERKAN GÜNDOĞDU- AHMET DİNÇ
    Geometri – ÖZCAN KARABAĞ

Sayı Problemleri
    Kesir Problemleri
    Yaş Problemleri
    Yüzde Problemleri
    Kar-Zarar Problemleri
    Karışım Problemleri
    İşçi Problemleri
    Hareket Problemleri
    Grafik Problemleri
    Sayısal Yetenek Problemleri
    Üstel Fonksiyon Ve Üstel Fonksiyonun Grafiği
    Logaritma Fonksiyonu
    Logaritma Fonksiyonunun Özellikleri
    Üstel, Logaritmik Denklemler ve Eşitsizlikler
    Dizi / Dizi Çeşitleri
    Özel Sayı Dizileri
    Aritmetik Dizi
    Geometrik Dizi

Geometri dersinde ise mart ayı boyunca dörtgenler konusu işlendi.

İnkılap Tarihi- ÜMİT COŞGUN

Seçmeli Tarih- SEMA SAĞLAM

Osmanlı Yükselme Dönemi ünitesi işlendi.Konuyla ilgili tyt/ayt çıkmış sorular çözüldü.Konu tarama testleri uygulandı.

Coğrafya- HANDAN TEPE

Felsefe- SEDAT TAKICI

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi- AYSUN GENÇÇAKIR

Günümüzde yaşayan Dinlerin tarihini ve Ritüellerini gördü.
    Uzak doğu dinleri;
    Konfüçyanizm ,Taoizm,şintoizm
    Semavi Dinler
    Yahudilik,Hristiyanlık,İslamiyet
    Hint ailesi dinleri
    Cayinizm,budizm,sihizm,hinduizm ve konuyu daha iyi pekiştirmek adına slaytlar sunuldu.