12U Sınıfı Aralık Ayı Bülteni

Sınıfımızda bu ay yapılan eğitsel çalışmaları bu sayfada bulabilirsiniz.

1. Handan tepe

Aralık ayı Coğrafya 12. sınıf TYT konuları içeriğinde Nem türleri tekrar edilerek yeni konuya giriş yapıldı. Ardından yoğuşma ürünleri olan bulut türleri, sis ve yağış türleri maddeler halinde çizilerek incelendi. Aynı zamanda konu ile alakalı çıkmış soru örnekleri çözüldü. Konu anlatımlı fasikülde yer alan konu tamamlama testi öğrencilerin katılımı ile çözülerek konu pekiştirmesi yapıldı. Makroklima alanlarına geçildi. Sıcak kuşak iklimleri, soğuk kuşak iklimleri ve ılıman kuşak iklimleri tek tek grafikleri, bitki türleri, yağış ve sıcaklık ortalamaları, Dünya üzerinde görüldüğü yerler şeklinde incelendi. Büyük iklim türlerinden Türkiye’de görülen iklim türleri anlatılarak konu bütünlüğü sağlandı. Dünya’da ve Türkiye’de bitki türleri konusuna giriş yapıldı.

2. Sedat TAKICI

Varlik felsefesinin yapısı,temel problemleri,varlığın niceliksel ve niteliksel ozellikleri sorularla pekiştirildikten sonra bilgi felsefesinde bilginin imkanı,bilginin kaynağı,bilginin değeri ve bilginin ölçütü problemi sorularla desteklenerek ders anlatımı gerçekleştirilmiştir.

3. Yaşar BİTER

GRAMMAR DERSİ 1) Pronouns konu anlatımı ve 5 yaprak Test ve 3 Grammer kitabıTesti bitti. 2) Tenses konu anlatımı ve 5 yaprakTest ve 3 GRAMMAR kitabı Testi bitti 3) Model verb konu anlatımı – 5 Yaprak Test ve 3 GRAMMAR Kitabı Testi bitti. 4) Active – Passive konu anlatımı – 5 Yaprak Test ve 3 GRAMMAR Kitabı Testi bitti. 5) Conjunctions and Transition Words konu anlatımı – 3 GRAMMAR Kitabı Testi bitti. Congratulations Yaprak Test çözümleri devam ediyor!

4. Erhan Çelik - Türkçe

9. fasikülde yer alan İSİM-ZAMİR-SIFAT-ZARF konuları işlendi. Konuların tüm pekiştirme soruları öğrencilere çözüldü. 9. soru fasikülünde bu konuların sorularının çözülmesi istendi.

5. Soner Boyacıoğlu

Practice&Progress 2 kitabında 12 ünite bitti (Yakın anlam- Türkçe/ İngilizce çeviri- İngilizce/Türkçe çeviri- Durum Soruları- Diyalog Tamamlama- Cloze Test- Paragraf Tamamlama- Anlam Bütünlüğünü Bozan- Okuma Parçaları toplam 126 soru). Skills Testlere başlandı.

6. Aysun Genççakır (AF Kraliçesi)

Din kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
    Aysun Genççakır (AF Kraliçesi)
    Hz Muhammed sav🌹hayatını tanır
    Örnek şahsiyetini tanır
    Gazve ve seriyelerini tanır
    Ehlibeytini tanır
    Peygamberlik ilgili görevlerini ve bu ünitede geçen ösym nin soru değerinde gördüğü önemli kavramları tanıyor sorular ile pekiştirir

7. Sercan Gündü(İngilizce/Kelime)

Sercan Gündü (İngilizce/Kelime)
    Aralık ayında 12. sınıflarla Vocabulary Studies 2 kitabında Session 3 Part 5 i tamamladık.Kahootlarla ve ders içi sözlülerle kelimeler pekiştirildi.

8. Matematik

Aralık ayında matematik derslerinde 3. fasikülümüzü bitirip 4. fasiküle giriş yaptık ve bunun yanında 3. fasikülde bulunan fasikül bitirme sorularını yapıp 3. fasiküle ait tekrarlarımızı yapıp konuları iyice pekiştirdik ayrıca geçmiş yıllarda sorulmuş TYT-AYT sorularıyla beraber konunun tam olarak kavranmasını sağladık. Bazı derslerimizde ise geriye dönük olarak yaprak testlerle devam ettik.

Bu ay işlenen konular ise şunlardır:

Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Eşitsizlikler
    Eşitsizlik Özellikleri İle İlgili Uygulamalar