12U Sınıfı Eylül Ayı Bülteni

Sınıfımızda Eylül ayında yapılan eğitsel çalışmaları bu sayfada bulabilirsiniz.

1. Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi :Aysun Genççakır

İnanç konusu
    İman nedir iman çeşitleri
    İnanma biçimleri tanıtıldı
    önemli konular hakkında sınav odaklı notlar tutuldu

2. Erhan Çelik

Erhan ÇELİK
    Anlam bilgisi konusu olan Sözcük Anlam-Cümle Anlam-Anlatım Yöntemleri konuları bitirildi. Konu anlatım fasiküllerinde 1-2-3-4-5 bu konulara ait tüm sorular öğrencilerle birlikte çözüldü. Soru Bankalarında bu konularla ilgili bölümlerin çözülmesi ödev olarak bildirildi.

3. Handan Tepe

Coğrafya dersinin Eylül ayı içeriğinde Paralel ve meridyen etkileri konuşularak saat hesaplamaları yapıldı. Ülkelerin bulunduğu Ulusal Saat Dilimleri (GMT) ‘nin ayarlanma mantığı verilerek, Türkiye’nin bulunduğu matematik konum hakkında bilgi verildi. Coğrafi koordinat konusu işlendi ve Dünya’nın günlük-yıllık hareketlerinin sonuçları işlendi.

4. Soner Boyacıoğlu

Skills Dersi
    Practise & Progress kitabı ve Skills testleri 1 ve 2 çözüldü öğrencilere Cümle tamamlama, Çeviri, Paragraf, Anlam Bütünlüğü Bozan Cümle, Paragraf Tamamlama ve Anlamca En Yakın Cümle bölümlerinin nasıl çözülmesi gerektiği anlatıldı.

5. Ümit COŞGUN (Tarih)

İnsanlığın Hafızası Tarih” adlı ünite içerisinde yer alan; tarihin tanımı, tarihi olay ve olgu, tarih biliminin yöntemi, tarihe yardımcı bilimler, zaman ve takvim konuları tamamlandı. Aynı ünitenin konu tamamlama testleri çözüldü. 2020 yılından başlayarak ÖSYM’nin, üniteyle ilgili son on yılda sorduğu sorular analiz edildi.
    “İnsanlığın İlk İzleri ve İlkçağ’da Medeniyet Havzaları” adlı ünite içerisinde yer alan; Mezopotamya, Anadolu, Mısır, Doğu Akdeniz, Ege – Yunan uygarlıkları ve dünya medeniyetine katkıları başlıkları işlendi.
    İlk iki ünite ile ilgili soru bankası testlerinin çözümü ödev olarak verildi.
    “Ortaçağ’da Avrupa ve Avrasya’da Türk İzleri” adlı ünite içerisinde yer alan; Kavimler Göçü ve Feodalite başlıkları tamamlandı.

6. Sercan Gündü

İngilizce (Kelime Dersi)
    Eylül ayı içerisinde 12-U sınıfında Session 1 Part 1,2,3,4 tamamlandı.Kelime testlerinde ise 1,2,3,4,5. testler tamamlandı ve sınıfta cevaplandırıldı.

7. Anonim

Ekim ayı boyunca paragraf anlam ve ses-yazım-noktalama konuları işlendi. Konu Anlatım Fasikülü 5-6-7 de yer alan tüm pekiştirme soruları öğrencilere çözüldü. Etütlerle daha önce işlenen konuların tekrarına başlandı. Soru Bankası Fasikülünde işlediğimiz konuların çözülmesi istendi.

8. Erhan Çelik - Türkçe

9. Sercan Gündü (İngilizce/kelime dersi)

Ekim ayında 12 – U sınıfında Session 2 Part 3 ü tamamladık.Kelimeleri ders içi etkinlikleriyle ve kahootla tekrarladık.İlk Sessiondaki kelime testlerini de tamamladık.

10. Yaşar Biter

Grammar Dersi: 1) pronouns -Exercises/ 2OO test sorusu tamamlandi 2) Tenses- Exercises/ 150 soru tamamlandı 3) Modal verbs konu anlatımı yapıldı( Ekim 28 den itibaren soru çözümüne başlanacak.

11. Aysun Genççakır

Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
    Allaha iman ve Allahın varlı birliğinin delilleri
    Allahın zati ve subuti sıfatları
    Meleklere iman ve görevli melekleri tanıdı

12. Soner Boyacıoğlu

Skills Dersi
    Öğrencilere bütün soru tipleri öğretildi. Practice and Progress 1 kitabı bitti. 12 tane paragraf testi ve 2 tane Consolidation 1-2 testi bitti. Ayrıca skills 1-2-3-4 testleri yapıldı.

13. Ümit Coşgun (Tarih)

Ortaçağda Avrupa ve Avrasya’da Türk İzleri adlı ünite içerisinde yer alan; Kavimler Göçü, Feodalite, İlk Türk Devlet ve Toplulukları konuları tamamlandı. Konu ve ünite tamamlama testlerinin açıklamalı çözümü yapıldı.

14. Matematik

Eylül Ayı içinde Sayılar konusunu anlatan 1 nolu föyümüzün tamamı işlenmiş olup içeriğindeki konulara gerek test, gerek geçmiş yıllarda sorulmuş YGS-TYT-AYT soruları, gerekse etkili test teknikleri kullanılarak öğrencilerimize aktarılmıştır.
    İşlenilen Konular ise şöyledir:
    Tam Sayılarda Dört İşlem
    Sayı Kümeleri
    Tek ve Çift Sayılar
    Asal ve Aralarında Asal Sayılar
    Ardışık Sayılar
    Faktöriyel
    Sayı Basamakları

Ekim Ayı içinde Sayılar konusunu anlatan 2 nolu föyümüzü bitirdik. İşlenen konuları gerek test, gerek geçmiş yıllarda sorulmuş YGS-TYT-AYT soruları,gerekse etkili test teknikleri kullanarak öğrencilerimize anlatımını yaptık.
    İşlenilen Konular ise şöyledir:
    Bölme İşlemi
    Bölünebilme Kuralları
    Asal Çarpanlara Ayırma
    Obeb Okek Bulma
    Günlük Hayatta Periyodik Olarak Tekrar Eden Problemler
    Rasyonel Sayılar
    Ondalıklı Sayılar

15. Handan Tepe

Ekim ayı Coğrafya dersi içeriğinde Kartografya ( Harita Bilgisi ) ünitesine geçildi. Ünite dahilinde harita unsurları, ölçek türleri açıklanarak alan-uzun-eğim hesaplamaları yapıldı. Projeksiyon türleri işlenerek ülkelerden örnekler verildi. Büyük ve küçük ölçekli haritalar arasındaki farklılıklar harita üzerinde görseller ile açıklandı. Coğrafi Bilgi Sistemleri alanında haritanın nasıl çizildiğinden bahsedildi. Kabartma, tarama, gölgelendirme, renklendirme ve izohips yöntemleri ile çizilen haritaların özellikleri çıkmış sorularla verildi. Atmosferin katmanlarına geçilerek sıcaklık ve iklim ünitesine giriş yapıldı.

16. Sedat Takıcı

Tamamen TYT ağırlıklı, felsefenin geçmiş konularindan başlayarak Felsefeyi tanıma, Felsefeyi anlama, genel özellikleri, insan ve toplum üzerinde etkiler, Felsefe ile düşünme, akıl yürütme ve dili doğru kullanmanın önemi üzerine konular işlendi. TYT sınavında çıkmış sorular üzerinden dersin etkinliği artırılmaya çalışılmıştır. Sınavda başarılı olmaları adına yol gösterici paylasimlarda bulunuldu.