1. Aysun GENÇÇAKIR/DİKAB ÖĞRETMENİ

Allah yaratandır
    Allah’ın (c.c.) her şeyin yaratıcısı olduğunu fark eder.
    Allah (c.c.) Rahman ve Rahimdir
    Allah’ın (c.c.) Rahmân ve Rahîm isimlerinin yansımalarına örnekler verir.
    Allah (c.c.) Görür ve İşitir
    Allah’ın (c.c.) her şeyi işittiğinin, bildiğinin, gördüğünün ve her şeye gücünün yettiğinin farkında olur.
    Allah’ın (c.c.) Her Şeye Gücü Yeter
    Allah’a (c.c.) imanın, insan davranışlarına etkisini fark eder.
    Allah (c.c.) İle İrtibat: Dua
    Duanın anlamını ve önemini örneklerle açıklar.

2. Gökçe Taşkın / Zeynep Zengin

Öğrencilerimizle bu ay Wider World kitabının ikinci ünitesini bitirdik. Yiyecekleri ve sayılabilen/sayılamayan isimleri öğrendik. Bunun yanı sıra, yiyecek satın alma, yemek tarifi verme, bir kafede sipariş verme ve fiyat sormayı konuşma derslerinde pekiştirdik. Son olarak, derslerimizi eğlenceli ve interaktif bir hale getirmek adına güncel ingilizce şarkılar dinleyerek şarkı söyledik. Takım çalışmaları ve yarışmalar yaparak ünite kelimelerini bolca tekrar ettik.

3. Özge Patlar / Bilişim Teknolojileri

Typingclub ile klavye etkinliği,
    Hour of code ile kodlama haftası etkinliği,
    Okyanuslar için yapay zeka,
    Tinkercad ile 29 ekim temalı tasarım
    Konuları işlendi.

4. Seda KÜLAH/Türkçe Öğretmeni

MEB kitabından metin üzerinde çalışmalar yapıldı. (Başlık üretme, anlamları verilen kelimeleri tahmin etme vb.)
    Kişileştirme, benzetme, abartma söz sanatları sınıfta açıklandı. Etkinlikler yapıldı.
    Wordwall etkinlikleri ile konu pekistirildi.
    29 Ekim Cumhuriyet bayramı çalışmaları yapıldı.
    Hazırlıksız konuşma etkinliği yapıldı. Seçilen konular üzerine öğrenciler fikirlerini açıkladılar.

5. Serpil ÇETİNKAYA / GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMENİ

Renk – desen çalışması yapıldı. Cadılar Bayramana ilişkin bal kabağı tasarımı çalışıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tasarım çalışmaları yapıldı.

6. Samiye YILDIRIM/ Sosyal Bilgiler Öğretmeni

Bu ay öğrencilerimizle birlikte Kültür ve Uygarlık ünitesini işledik. Bu ünitede doğal varlıklarımız’dan, Mezopotamya ve Anadolu Uygarlıklarını aynı zamanda ülkemizdeki yemek, halk oyunu el sanatlarını işledik.

7. Songül Ceran Fen Bilimleri

Ekim ayı fen bilimleri dersi içeriğinde;. Ay’ın ana ve ara evreleri arasındaki farklar öğrenildi. Evrelerin oluş sırasına bağlı olarak isimleri öğrenildi. Ay’ın iki ana evresi arasında geçen sürenin bir hafta olduğu üzerinde duruldu. Ayın evreleri modeli hazırlanarak model üzerinde tekrar yapılması sağlandı. Güneş, Dünya ve Ay’ın birbirlerine göre hareketleri öğrenildi, hazırladıkları model desteği ile pekiştirildi. Bu hareketlerin süreleri üzerinde duruldu.

8. Mert Emre Yıldız - Müzik Öğretmeni

Cumhuriyetimizin 100. yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı koro çalışmaları yapıldı.

9. Orhan Demir - Beden Eğitimi Öğretmeni

Eğitici oyunlar oynandı. Dayanıklılık antrenmanları yapıldı.

10. Sibel Erkan Dans Eğitmeni

Doğaçlama ve yaratıcı dans çalışmalarına devam edildi.
    Müzik ve adım uyum çalışmaları yapıldı.
    Yeni adımlar çalışmaları yapıldı.
    Kısa koreografi çalışması yapıldı.

11. Sezinur Çalık Matematik

Ekim ayında öğrencilerim, zihinden çarpma işlemi ile ilgili çalışmalar yaptı. Bölme işleminde verilmeyen öğeyi bulmaya yönelik yöntemleri öğrendi.Bir üslü ifadenin karesi ve küpünü öğrendi,ilgili soruları çözdü.Yazılı çalışmaları yaptı.

Yoruma kapalı.