1. Aysun GENÇÇAKIR/DİKAB ÖĞRETMENİ

Melekler ve Özellikleri
    Melekleri özellikleri ve görevlerine göre sınıflandırır
    Dünya ve Ahiret hayatı
    Dünya hayatı ve ahiret hayatı arasındaki ilişkiyi yorumlar
    Ahiret hayatının Aşamaları
    Ahiret hayatının aşamalarını açıklar
    Ahiret inancının insan davranışlarına etkisi
    Allah’ın adil, merhametli affedici olması ile ahiret inancı arasında ilişki kurar.
    Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. İsa (a.s.)
    Hz. İsa’nın (a.s.) hayatını ana hatlarıyla tanır.
    Konu kazanımlarına uygun kavram testleri çözüldü.

2. Özge Patlar / Bilişim Teknolojileri

Typingclub ile klavye etkinliği,
    Hour of code ile kodlama haftası etkinliği,
    Okyanuslar için yapay zeka,
    Tinkercad ile 29 ekim temalı tasarım
    Konuları işlendi.

3. Seda KÜLAH/Türkçe Öğretmeni

Nesnel cümle- öznel cümle arasındaki benzerlikler ve farklılıklar belirlendi. Örnek cümleler üzerinden bunlar tespit edildi.
    Doğrudan anlatım-Dolayli anlatım sınıfta açıklandı. Öğrenciler kendi örneklerini tahtada yazarak konuyu pekiştirdiler.
    MEB ders kitabındaki metinler üzerinde alıştırmalar yapıldı.( paragrafın konusunu bulma, uygun başlık yazma, ana fikir belirleme)
    Kitap sunumları gerçekleştirildi. Yeni kitaplar okunmaya başlandı.
    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırlıklar yapıldı.

4. Serpil ÇETİNKAYA/ GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMENİ

Renk – desen çalışması yapıldı ve elde edilen ürünler ile puzzle çalışması planlandı. Hayvanlar gününün üzerinde durulup birlikte doğa ve hayvan ilişkisine yönelik çalışma gerçekleştirildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tasarım çalışmaları yapıldı. Resim ve heykel sanatçısı Alexander Calder anlatıldı, çalışmaları üzerinde duruldu ve öğrencilerin farklı renklerdeki kartonlarla üç boyutlu çalışmalar yapması sağlandı.

5. Samiye YILDIRIM / Sosyal Bilgiler Öğretmeni

Ekim ayında işlediğimiz Ünite; Beylikten Devlete Osmanlı. Osman Bey-Fatih Sultan Mehmet arasındaki tüm padişahlar ve savaşlar, Osmanlı ordusu

6. Mert Emre Yıldız - Müzik Öğretmeni

Cumhuriyetimizin 100. yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı koro çalışmaları yapıldı.

7. Songül Ceran Fen Bilimleri

Ekim ayı Fen Bilimleri ders içeriğinde ; Hücre ve bölünmeler ünitesine başlandı. Hücrenin yapısı, bitki ve hayvan hücresi arasındaki benzerlik ve farklılıklar, dokular, hücre-dokuorgan-sistem-organizma ilişkisi, DNA, gen, kromozom kavramları açıklandı.
    Hücre bölünmesi çeşitleri öğrenildi ve mitozun bölünmenin canlılar için önemi açıklandı. Mitoz bölünmenin evreleri şema üzerinde açıklandı ve karışık verilen evre sıralamalarının öğrenciler tarafından sıralanabilmesi amaçlandı. Bu ünitede ğrencilerden düzenli tekrar yapmaları beklenilmektedir.

8. Orhan Demir - Beden Eğitimi Öğretmeni

Basketbolu sevdirmeye yönelik eğitici oyunlar oynandı. Basketbolda pas çeşitleri gösterildi. Basketbolda drill antrenmanları yapıldı. Sağ taraftan turnike adımlamaları gösterildi. Dayanıklılık esneklik antrenmanları yapıldı.

9. Şevval Çuhadar/ Gökçe Taşkın- İngilizce Zümresi

İkinci ünitemiz olan ”Clean and Green!” ünitesinde öğrencilerimiz ile çevremiz hakkında konuştuk. Çevreyi korumamiz icin yapmamiz gerekenleri İngilizce konusarak anlattılar. Aynı zamanda bu ünitemizde “Past Perfect Tense” işledik böylece cocuklar yeni bir zaman öğrenmiş oldular . Daha sonra, “Agreeing and Disagreeing” başlığı altında öğrencilerimiz İngilizcedeki kalıplaşmış “Katiliyorum, Katilmiyorum” cümlelerini tekrar ettiler. Son olarak, Wider World kitabinin yaninda LGS’ye hazirlik olmasi açısından Stronger Test Book ve Vocabulary Book’taki ilk 3 ünitenin testlerini bitirdik.

10. Sibel Erkan Dans Eğitmeni

Sirtaki
    Öğrendiğimiz adımlar müzik eşliğinde tekrar edildi.
    Yeni adım çalışmaları yapıldı.
    Sirtaki duruş çalışmaları yapıldı.

11. Sezinur Çalık Matematik

Ekim ayında öğrencilerim, tam sayılarda çarpma bölme işlemini öğrendi. Çarpma işleminin özelliklerine giriş yaptı. Tam sayı problemleri üstünde yoğunlaştı. Tam sayılar ünitesi ile ilgili tüm kaynaklardan sorularını bitirdi. Rasyonel sayılar ünitesine giriş yaparak ondalık gösterim ve devirli ondalık gösterim gibi kavramları öğrendi.Yazılı çalışması yaptı.

Yoruma kapalı.