8A Sınıfı Kasım Ayı Bülteni

This Post Has 8 Comments

  1. SAMİYE YILDIRIM/SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ

    Kasım ayı içerisinde; Kuvâ-yı Millîye’nin oluşum sürecini ve sonrasında meydana gelen gelişmeler,Millî Mücadele’nin hazırlık döneminde Mustafa Kemal’in yaptığı çalışmalar, Misakımilli’nin kabulünü ve Büyük Millet Meclisinin açılışını vatanın bütünlüğü esası ile “ulusal egemenlik” ve “tam bağımsızlık” ilkeleri konuları işlendi. Çeşitli konular ve LGS’de çıkmış olan sorular ve Meb çalışma soruları çözülerek konular pekiştirildi.

  2. Beyza Demirci - İngilizce Öğretmeni

    İngilizce dersinde ikince ünitemiz olan “Society” ünitesinden devam edilmektedir. Kelime bilgisi olarak “Crime and Punishment” üzerinde durulurken gramer olarak “Past Simple ve Past Continuous” ve “Used to” işlenildi. İşlenilen gramer yapısı ve kelimeler hakkında etkinlikler çözdürüldü. LGS sınavında bulunan konulardaki kelimelerin pekiştirilmesi için ise interaktif etkinlikler yapıldı. Ayrıca, bu konular hakkında test çözdürüldü.

  3. Zeynep Cerit / LGS İNGİLİZCE

    Kasım ayı içerisinde ingilizce dersinde, 4. ünite tekrarı yapılmıştır. Test çözümü ve kelime sözlüsü ile ünite desteklenmiştir. Buna ek olarak, 5. üniteye geçiş yapılmıştır. Oyunlar ve kelime sözlüleri ile kelime öğrenme becerisi kolaylaştırılmıştır.

  4. Türkçe Öğretmeni/ Seda Külah

    Cümlede Anlam Ünitesi bitirildi.
    Ünite ile ilgili ödevlendirmeler yapıldı.
    MEB kitabından konuyla ilgili çalışmalar yaptırıldı. Geriye dönük olarak Fiilimsi ve Çatı konusu tekrar edildi.
    Deneme analizleri yapıldı.
    Hazırlıklı konuşma sunumları sınıf içinde gerçekleştirildi.

  5. Dilan Tuğrul Koç- Fen Bilimleri Öğretmeni

    Genetik mühendisliği ve biyoteknoloji ilişkilendirildi. Biyoteknolojinin yararlı ve zararlı yönleri açıklandı. Katı sıvı ve gaz basıncı açıklandı. Laboratuvarda deneyler yapılarak konunun anlaşılması sağlandı.

  6. Sezinur Çalık Matematik

    Matematik dersinde karekökü ifadenin içindeki sayının tam kare olması ve olmaması durumlarında nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini inceledik. Kareköklü ifadenin değer aralığını bulduk. Kareköklü ifadeyi kök içine alma ve kökten çıkarma durumlarını öğrendik. Kareköklü ifadelerde toplama çıkarma çarpma ve bölme işlemini öğrenip ilgili problemleri çözdük. Gerçek sayı irrasyonel sayı incelemesi yaptık. Veri analizi ünitesine başlayıp grafik türlerini (sütun,çizgi,daire) inceledik.

  7. Sümeyye Sarıhan / Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni

    Namaz ibadetinin önemi, namazın hazırlık şartları, kılınış şartları ve abdest konuları işlendi.

  8. Orhan Demir Beden Eğitimi Öğretmeni

    Basketbol dersine giriş yapıldı. Göğüs pas, banus pas, baş üstü pas gösterildi. Basketbol temel duruş olan “stance oturuş” öğretildi. Ball healding çalışması yapıldı. Basketbol topu ile çıkışlar (drill) gösterildi. Eğitsel oyunlar oynandı. Çocuklara serbest zaman tanındı.

Yoruma kapalı.