8A Sınıfı Kasım Ayı Bülteni

1. DİKAB ÖĞRETMENİ / Aysun GENÇÇAKIR

Bir ayet tanıyorum :
    Ayetel kürsü
    Ayetel kürsü okur,ezberler,anlamını söyler ,analiz eder
    İslamın paylaşmaya ve dayanışmaya verdiği önemi tanır ,kavrar ayet ve hadisler ile örneklendirir
    Zekat ve Sadaka İbadeti
    Zekat ve Sadaka ibadetini tanır önemini ayet ve hadisler ile açıklar
    Kaza kader konusu ilgili soru ve denemeler çözülüyor

2. Mert Emre Yıldız - Müzik Öğretmeni

10 Kasım Atatürk’ü anma programı için 2 tane koro şarkısı çalışıldı ve sahnelendi. Ara tatil sonrası ise nota ve ritim çalışması ile birlikte müzik yapma fikrinin oluşması, çift ses tınlatabilmek üzerine çalışmalar, belirlenen ritim üzerine uyum çalışması yapılır.

3. Seda KÜLAH/ Türkçe Öğretmeni

Cümlenin ögeleri açıklandı.
    Etkinlikleri yapıldı. Testleri çözüldü. Öğrencilerin tek tek tahtada ögeleri bulması sağlandı. Ara söz konusu anlatıldı. Sorularına bakıldı.
    Fiilde çatı konusu açıklandı. Etkinlikler yapıldı. Öğrenciler tahtaya çıkarak alıştırmaları bireysel olarak yaptılar. Bu şekilde konunun benimsenmesi sağlandı.
    Etütlerde fiilimsi konusu tekrarlandı. Fiilimsi örnekleri üzerinden tekrar cümlenin ögeleri ve çatı konusuna değinildi.

4. Özge Patlar-Bilişim Teknolojileri

Tinkercad ile 3 boyutlu tasarımlar bilgisayar ortamında yapıldı.
    3D Pen ile öğretmenler günü temalı ve serbest tasarımlar yapıldı.

5. Zeynep Zengin/ Gökçe Taşkın - İngilizce Öğretmeni

Üçüncü ünite olan In the Kitchen ünitesinin kelimeleri pekiştirildi. Ünite ile alakalı testler çözülüp konu tekrarı yapıldı. Üçüncü ünitenin kelimelerinden kelime sözlüsü yapıldı. Son olarak, 3. İngilizce Üds yapıldı ve soruları kontrol edilerek çözüldü.

6. Samiye YILDIRIM/ Sosyal Bilgiler

Kasım ayı içerisinde, Kuvâ-yı Millîye’nin oluşum sürecini ve sonrasında meydana gelen gelişmeler konusu işlendi ve testler çözüldü. Millî Mücadele’nin hazırlık döneminde Mustafa Kemal’in yaptığı çalışmaları konusu işlendi

7. Songül Ceran Fen Bilimleri

Kasım ayı fen bilimleri dersi içeriğinde;Katı basıncını etkileyen değişkenler öğrenildi. Katı basıncı adaptayon konusunda verilen bazı örnekler ile ilişkilendirildi. Sıvı basıncını etkileyen değişkenler öğrenildi .Sıvı basıncı ile ilgili Pascal prensibinin uygulamalarından örnekler verildi.Gazların da sıvılara benzer şekilde basınç uyguladıkları belirtildi. Açık hava basıncı örneklendirildi . Katı, sıvı ve gazların basınç özelliklerinin günlük yaşam ve teknolojideki uygulamalarına örnekler verildi. Öğrencilerden öğrenilen tüm konular ile ilgili LGS sınavına yönelik düzenli soru çözmeleri beklenilmektedir.

8. Sibel Erkan

Salsa
    Shine adımları tekrar edilerek ayak hızlandırma çalışmalarına devam edildi.
    Müzikalite çalışmalarına devam edildi.
    Partnerli dans çalışmaları yapıldı.

9. Serpil ÇETİNKAYA/ Görsel Sanatlar

Ara tail öncesi, Picasso’nun üç boyutlu amorf heykelleri incelendi ve maskeler yapıldı. Tatil sonrası iki boyut üzerinde üç boyut, derinlik algısı, perspektif çalışıldı.

10. Sezinur Çalık Matematik

Kasım ayında öğrencilerim, gerçek sayılar konusunun içinde irrasyonel sayılar ile tanıştı. “Hangi sayılar irrasyonel sayılara girer?” sorusu üstünde duruldu. Veri analizi ünitesine giriş yaptı. Sütun,çizgi ve daire grafiklerini öğrendi. Hangi grafik türü nerede kullanılmalı ayrımını yaptı. Bol örnek ile pekiştirdi.

11. Orhan Demir -Beden Eğitimi Öğretmeni

Eğitsel oyunlar oynandı. Kardiyo hareketleri yapıldı. Antrenman merdiveninde ritmik çalışmalar yapıldı. Dayanıklılık ve koordinasyonu geliştiren antrenmanlar yapıldı.

Yoruma kapalı.