9A Sınıfı Eylül Ayı Bülteni

Sınıfımızda Eylül ayında yapılan eğitsel çalışmaları bu sayfada bulabilirsiniz.

1. Din kültürü ve Ahlak bilgisi :Aysun Genççakır

İslamda bilgi kaynaklarını tanıdı önemli olan bilgiler not edilip tekrarlar ile pekişitirilmesi sağlanır

2. Sema sağlam

Tarih öncesi devirler ünitesi işlendi.Mısır ve Mezopotamya coğrafyasının özellikleri anlatıldı.”Coğrafya Kaderdir” sözü üzerinde yorumlar yapıldı.

3. Tuba Sabır

Mantık konusuyla ilgili soru çözümü yapıldı. Kümeler konusuna geçildi. Küme kavramları , kümelerde işlemler konusu işlenildi. Küme problemleri çözüldü. Kümelerle ilgili biraz daha örnek soru çözümü yapılıp konu bitirilecek.

4. SONGÜL CERAN

Yaşam Bilimi ünitesine başlandı.Canlı kavramı üzerinden biyolojinin günümüzdeki anlamı ile nasıl kullanıldığı belirtildi. Canlıların ortak özellikleri konusu işlendi ve bitti.Başlıklar halinde sayılan canlıların ortak özellikleri dışında bulunan bazı ortak özelliklerin daha olduğu üzerinde duruldu ve bu özellikler not alındı. Canlıların yapısındaki temel bileşiklerin İnorganik Bileşikler ve Organik Bileşikler olmak üzere ikiye ayrıldığı üzerinde duruldu .Ve İnorganik bileşikler konusuna başlandı. İnorganik bileşiklerden suyun özellikleri ve görevleri işlendi ve bitti.

5. Handan Tepe

Eylül ayı Coğrafya dersinde sırasıyla İlk Çağ, Orta Çağ ve Yakın Çağ coğrafyacıları hakkında bilgiler verildi. Ardından Dünya’nın küremsi şekli ve geoit şekli sonuçlarıyla birlikte incelendi.

6. Sercan Gündü

4. üniteye başlandı.”Comparatives ve Superlatives “ konuları işlendi ve kitaptan alıştırmalarla pekiştirildi.Workbooktan opposite adjectives alıştırmaları ve “Comlaratives,Superlatives” konusu tekrar edildi.

7. Sercan Gündü

Eylül ayı içerisinde Seçmeli 1. Yabancı Dil ve İng. Edebiyatı dersinde “Collocations,Prepositions” , “Present Simple” , “Countable,uncountable nouns”,”Articles” , “Present Continuous” konuları işlendi.İlk 3 ünite tamamlandı,4. üniteye başlandı.

8. Semra Günay

Eylul ayında 1.fasikül bitirildi ve devamında 2.fasiküle başlandı. Ders kitabından konu işlenip örnek sorular çözüldü. Pekiştirme sorulaeı ve konu kavrama testleri ödev olarak verildi.

9. Aysun YILDIZ

Simyadan Kimyaya, Kimya Disiplinleri, Kimyacıların Çalışma Alanları,Kimyanın Sembolik Dili,Kimya Uygulamalarında İş Sağlığı ve Güvenliği konuları bitirildi. Pekiştirme soruları ve konu kavrama testleri ödev olarak verildi.

10. Zuhal Aydın

Eylül ayı içerisinde Hikâye konusuna başlangıç yaptık. Olay hikayesi ve durum hikayesinin farklarını öğrendik. Temsilcilerini öğrendik. Hikaye nasıl yazılır, aşamalarını belirledik. Sunumun nasıl hazırlanacağını, nelere dikkat edileceğini öğrendik. Sınıftan bir grup hikaye yazıp derste okudu, bir grup da olay ve durum hikayeciliği konusunda sunumlarını gerçekleştirdi. Ders içerisinde ayrıca metinler okuyup etkinlik sorularını hep birlikte çözdük.

11. Gökçe Taşkın

Focus 1 kitabımızın 2. ve 3. üniteleri tamamlandıktan sonra 4. ünitesine başlandı. Şimdiki zaman ve Geniş Zaman gramer konuları işlendi. Öğrenciler formal/informal şekilde mail atabilmeyi, bir fotoğrafı ayrıntılı şekilde tanımlayabilmeyi; meslekler, müzik zevkleri ve giyim tarzları konusunda ayrıntılı şekilde konuşabilmeyi öğrendiler. Konuları pekiştirme amaçlı okuma ve konuşma pratiklerinin yanında online ödevlendirme sisteminden ve kitaptan da gramer alıştırmaları çözüldü.