10A Sınıfı Ekim Ayı Bülteni

1. Gökçe Taşkın/Zeynep Zengin

Bu ay İngilizce Main Course dersimizde Focus 3 kitabımızın ikinci ünitesini işledik. Spor ile ilgili olan bu konumuzda phrasal verbs ve narrative tenses konularına giriş yaptık. Konunun içine dahil edilmiş konuşma bölümleriyle de öğrenciler fikirlerini dile getirerek konuyu pekiştirmiş oldular.

2. Aysun Yıldız (kimya)

Ekim ayında kimya dersinde kimyasal tepkimelerde denkleştirme , kimyasal tepkime türleri konusu işlenerek kazanım kavrama testleri çözüldü.

3. Büşra USLU- Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni

Ekim ayında “Dede Korkut Hikayeleri”, “Halk Hikayesi”, “Mesnevi”, “Tanzimat Dönemi’nde Hikaye” üniteleri ve alt başlıkları işlendi.

4. Handan TEPE

Coğrafya dersi Ekim ayı içeriğinde İç kuvvetlerin yer şekillerinin oluşumuna etkileri, Deprem alanları ve
    Volkanik alanların Dünya üzerindeki dağılımı incelenerek örnek sorular çözüldü.

5. ÖZCAN KARABAĞ Mat. Öğretmeni

Kombinasyon, binom teoremi, olasılık anlatıldı. Fonksiyonlar konusuna başlandı.

6. Ebru Erdoğan / Fizik Öğretmeni

Dirençleri harflendirme , üreteçlerin bağlanması , elektriksel enerji, elektrik güç, lambalar ve mıknatıs işlendi.

7. Aslı Tunca/ Felsefe Öğretmeni

Felsefe dersi ekim ayı içerisinde şu konular işlenmiştir;
    Felsefenin Bireysel ve Toplumsal İşlevi
    Felsefe‐ Hayat İlişkisi
    Akıl Yürütmeye ve Düşünmeye İlişkin Temel Kavramlar
    Konuları işlenmiş olup, Akıl yürütme konusuna giriş yapılmıştır.

8. Samiye YILDIRIM/ Tarih Öğretmeni

2. Ünite Beylikten Devlete Osmanlı
    Osman Bey- Fatih Sultan Mehmet arasındaki tüm padişahlar, iskan politikası, istimalet politikası, Osmanlı beyliği ordusu konuları işlendi.

9. Mert Emre Yıldız - Müzik Öğretmeni

Cumhuriyetimizin 100. yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı koro çalışmaları yapıldı.

10. Songül Ceran / Biyoloji Öğretmeni

Eylül ayı Biyoloji dersi içeriğinde; Mitoz bölünme konusuna devam edildi. Konunun pekiştirilmesi için birlikte etkinlik ve sorular çözüldü. Eşeysiz üreme çeşitleri öğrenildi. Eşeysiz üremenin temelinin mitoz bölünmeye dayandığı üzerinde duruldu. Öğrencilerin mitoz bölünmeyi düzenli tekrar etmeleri işleyeceğimiz yeni konuların temeli olması bakımından önemlidir.

11. Orhan Demir - Beden Eğitimi Öğretmeni

29 Ekim töreni için uygun adım çalışmaları yapıldı. Yürüyüş kararı saydırma çalışmaları yapıldı.
    Eğitici oyunlar oynandı. Dayanıklılık ve patlayıcı kuvvet antrenmanları yapıldı.

12. Sümeyye Sarıhan / Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni

Allah inancı ve insan, Allah’ın varlığı ve birliği, Allah’ın isim ve sıfatları, Kur’an’ı Kerim’de insan ve özellikleri, İnsanın Allah ile irtibatı konuları işlendi.

13. Sibel Erkan

Harmandalı
    Öğrendiğimiz adımlar tekrar edildi ve yeni adım çalışmaları yapıldı.
    Zeybek duruş ve poz çalışmaları yapıldı.

Yoruma kapalı.