12H Sınıfı Kasım Ayı Bülteni

Fıkıh ibadet
    Abdestin çeşitleri ve farzları
    Namazın mahiyeti
    Namazın içindeki ve dışındaki farzları
    Oruç konusu ve konudaki
    Hac konusu ve konudaki
    Kurban konusu ve konudaki

2. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Seda Külah

Paragrafta yapı konusu ile ilgili genel tekrarlar yapıldı. Konuyu pekiştirmek için MEB Kazanım testleri ve çıkmış sorular incelendi.

3. Sedat TAKICI

Bilim felsefesinin genel ozellikleri,temel problemleri ve ahlak felsefesinin temel problemleri,temel kavramları konusu işlendi.

4. 1) WINNER KARGO 1 bitti. – Vocabulary Studies 1(600) kelime. – Vocabulary Tests (300) soru. – Vocabulary Tests ( 8x 20=160) soru. 2) WINNER KARGO 2. – Vocabulary Studies ll devam

5. Soner Boyacıoğlu ( İngilizce Skills)

Yeni kargodan Practice& Progress kitabındaki (Sınavda çıkan soru tipleri) 12 test sınav teknikleri anlatılarak yapıldı

6. Naz Aksay

İngilizce – Dilbilgisi Dersi
    4.konumuz olan Passives & Causatives konusunun anlatımı iki hafta boyunca yapıldı ve tamamlandı. Konu testleri ders içinde çözüldü ve öğrencilerin yapamadıkları sorular açıklandı. Konunun 20 soruluk quizi uygulandı, yaptıkları yanlışlar test üzerinde tek tek yazarak açıklandı. Quiz öğrencilere geri dağıtılıp değerlendirildi.

7. Ahmet Dinç Matematik Öğretmeni

TYT konuları olarak 6. Fasikül ve 2. Fasikül bitti.İşlenen konular ise şunlardır:
    Asal Sayılar ve Çarpanlara Ayırma
    EBOB EKOK
    EBOB Problemleri
    EKOK Problemleri
    Günlük Hayatta Tekrar Eden Periyodik Problemler
    Rasyonel Sayılar
    Ondalık Sayılar
    Yaş Problemleri
    Yüzde Problemleri
    Kar-Zarar Problemleri
    Karışım Problemleri

Konuları pekiştirme amacıyla öğrencilere yaprak testler uygulanmıştır.Çıkmış sorular ve Konu Tarama testleriyle beraber ödevlendirmeler yapılmıştır.

8. Veysel Oğulcan

Türk Dili ve Edebiyatı

5. fasikül konumuz olan Paragrafta Yapı işlendi.
    Paragrafın akışını bozan cümle, paragrafı ikiye bölme, verilen cümleyi paragrafa yerleştirme sorularının çözüm teknikleri yeniden işlendi. Tüm bu konularla ilgili olarak pekiştirme ve konu tamamlama testleri çözüldü.

9. SEMA SAĞLAM

İslam Medeniyetinin Doğuşu
    9.5.1. İslamiyet’in doğuşu sırasında Arap Yarımadası, Asya, Avrupa ve Afrika’nın genel durumunu açıklar.

9.5.2. Hz. Muhammed ve Dört Halife Dönemi’nde Müslümanların Arap Yarımadası ve çevresinde siyasi hâkimiyet kurmaya yönelik faaliyetlerini kavrar.

9.5.3. Emeviler ile birlikte İslam Devleti’nin yapısında meydana gelen değişimi analiz eder.

9.5.4. Türklerin Abbasi Devleti’ndeki askerî ve siyasi gelişmelerde oynadıkları rolleri kavrar.

9.5.5. Sekizinci ve on ikinci yüzyıllar arasında İslam medeniyeti çerçevesindeki ilmî faaliyetleri değerlendirir.

10. Handan TEPE

12. Sınıflarda TYT Coğrafya konularından Kasım ayında Harita Bilgisi ünitesi tamamlandı. İzohipsler ile alakalı bilgiler verilerek çıkmış soruları çözüldü. Yer şekillerini haritalarda gösterme ve topoğrafya haritalarından profil çıkarma yöntemleri anlatıldı. Ardından 3. Föye geçerek Hava Durumu ve İklim konusuna giriş yapıldı. Atmosferin etkileri ve katmanlarının özellikleri anlatıldı.

11. Sümeyye Kahvecioğlu

Language acquisition
    Neoclassical period
    Agatha Christie
    Halloween

Okuma parçaları alıştırmalarıyla beraber yapıldı.