5A Sınıfı Aralık Ayı Bülteni

1. Orhan Demir - Beden Eğitimi Öğretmeni

Eğitsel oyunlar oynandı. Sağ, sol , sıra düzeni hatırlatıldı. Bocce sporu gösterildi. Badminton dersine giriş yapıldı. Parkur kurulup , eğlenceli atletizm yapıldı.

2. Aysun GENÇÇAKIR | DKAB ÖĞRETMENİ

Ramazan İle ilgili kavramları tanıdı
    Kültürümüzde Ramazan İLE ilgili gelenekleri tanıdı
    Hz Davut’un hayatını tanıdı ve özetler
    Rabbena dualarını tanıdı ve anlamını söyledi

3. Seda KÜLAH- Türkçe Öğretmeni

Paragrafta giriş, gelişme, sonuç bölümleri incelendi. Etkinliklerle konu pekiştirildi. Hikaye edici unsurlar (şahıs ve varlık kadrosu, yer, zaman, anlatıcı) işlendi. Örnek metinler üzerinde bunları bulma alıştırmaları yapıldı. Hikaye tamamlama etkinliği ile hikaye edici unsurların yer aldığı doğaçlama hikayeler oluşturuldu. Paragraf tamamlama çalışmaları gerçekleşti.
    “Dilimizin Güzellikleri” projesi kapsamında önemli şairlerin çocuk şiirleri okundu; bellekte kalan izlerle öğrenciler kendi afişlerini oluşturdular. Yine aynı proje kapsamında Yunus Emre hakkında bilgi verildi. Yunus Emre’nin sık sık kullandığı kelimelerle öğrencilerin kendilerine has cümlelerle afiş tasarlama ödevi verildi. Kitap okumaları gerçekleşti.

4. Mert Emre Yıldız - Müzik Öğretmeni

Bemol ve Diyez’li notalar anlatıldı. Örnek parçalar ile solfej yapıldı. Sol anahtarı ve Fa anahtarında notaların yerleri çalışıldı. Jingle Bells şarkısı notaları ve sözleri ile seslendirildi. Ritim çalışmaları ile öğrendiklerimiz pekiştirildi.

5. Sibel Erkan

Müzikalite çalışmaları yapıldı.
    Bireysel dans edebilme çalışmaları yapıldı.
    Yaratıcı dans çalışmalarına devam edildi.
    Yeni adım çalışmaları eşliğinde koreografi çalışması yapılldı.

6. Gokce Taskin/Zeynep Zengin

Aralik ayi icerisinde Wider World 1 kitabimizin 5 ve 6. Uniteleri islendi. Bu unitelerimizde ogrenciler karsilastirma cumleleri kurabilmeyi, muzik aletlerini ve sporla ilgili kelimeleri ogrendi. Okuma parcalari ve oyunlarla da ogrendiklerini pekistirdiler.

7. Samiye YILDIRIM / Sosyal Bilgiler Öğretmeni

Aralık ayında 3. Ünite Nüfus ve yerleşme, doğal afetler, doğal afetlerin etkisi konuları, 4. Ünite Teknoloji, teknolojinin hayatımıza olumlu ve olumsuz etkileri, doğru ve güvenilir bilgi, güvenilir internet kullanımı konuları işlendi ve etkinliklerle ders konuları pekiştirildi.

8. Özge Patlar / Bilişim Teknolojileri

3D Pen ile çalışmalar yapıldı.
    Code.org sitesinde kodlama oyunu oynandı.
    KoduGameLab arayüz tanıtımı yapıldı.

9. Songül Ceran Fen Bilimleri

Aralık ayı fen bilimleri ders içeriğinde;Sürtünme kuvvetine günlük yaşamdan örnekler verildi.Sürtünme kuvvetinin çeşitli ortamlarda harekete etkisi öğrenildi. Günlük yaşamda sürtünmeyi artırma veya azaltmaya yönelik yeni fikirler üretmeleri amaçlandı.
    Maddelerin ısı etkisiyle hâl değiştirebileceği öğrenildi. Saf maddelerin erime, donma, kaynama noktalarının ayırt edici olduğu öğrenildi.

10. Sezinur Çalık Matematik

Aralık ayında öğrencilerim, basit ve birleşik kesirleri öğrendi. Denk kesir kavramını, kesirlerde sadeleştirme ve genişletmeyi gördü. Kesitlerle işlemleri öğrenerek toplama ve çıkarma yaptı.

11. Serpil Çetinkaya / Görsel Sanatlar

Dışavurumculuk sanatının temsilcilerinde Edvard Munch’un eserinin reprodüksiyonu çalışıldı. Tarihteki ilk sanat eserleri, Kültürel Mirasımız çerçevesinde anlatıldı, incelendi. Pablo Picasso’nun sanatı, hayatı ve eserleri çalışılmakta.

Yoruma kapalı.