5A Sınıfı Aralık Ayı Bülteni

Sınıfımızda bu ay yapılan eğitsel çalışmaları bu sayfada bulabilirsiniz.

1. Anonim

Aralık ayında,Mikro Sosyal Bilgiler kitabının 4. Ünitesi olan Bilim,Teknoloji ve Toplum ünitesi işlendi.Bu üniteyle ilgili Mikro ve Göster Kendini kitaplarında bulunan bütün etkinlikler ve sorular öğrencilerle birlikte çözüldü.

2. Aysun Genççakır (AF Kraliçesi)

Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
    Aysun Genççakır (AF Kraliçesi)
    Duanın önemi ve manen faydası toplum ile yada bireysel anlamda insanlara katkılarını örnek ve etkinlikler ile tanıdılar
    Sofra duası vatan ,ulusun birliği için dualar öğrenildi
    Sofrada uyulması gerekli adap ve görgü kurallarının tanıdılar
    Ramazan ayı ve orucunun önemini fark eder
    Ramazan ayı ve oruçla ilgili kavramları öğrenir
    Öğrendiği kavramları örneklerle açıklar
    Kültürümüzde ramazan ayı ve orucu ile gelenekleri tanır

3. Sercan Gündü(İngilizce)

Sercan Gündü(İngilizce)
    Aralık ayında Upskills kitabında 3. ünitede sayfa 104 e kadar olan kısmı tamamladık.İçeriğindeki kelime ,yazma alıştırmaları üzerinde duruldu,bol tekrar yapılıp ödevlendirmeyle takviye edildi.Speaking uygulamaları da yapıldı.

4. Zuhal Aydın

Aralık ayında Türkçe dersinde Metin Yorumu ünitesini komple bitirip bolca etkinlik ve test çözdük. Ses Olayları konusuna geçiş yaptık. Her bir ses olayı için ünlü ve ünsüz harfleri bilmemizin en önemli şey olduğunu öğrendik. Her bir kuralı tek tek pekiştirmeye çalıştık. Genel tekrar yapmak amacıyla geçmiş konulardan da testler çözdük. Bu ay Süleyman Bulut’un “Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler-1” adlı eserini okuyarak her hafta kitapla ilgili etkinlikler gerçekleştirdik. Atatürk’ün özelliklerini keşfettik, kitapla ilgili sorular hazırlayarak birbirimize sorular sorduk. Bunun yanında kompozisyon yazdık. “Bilinç akışı tekniği” ile yazı yazdık, hikayeler oluşturduk. Word’de kurallara uygun nasıl kompozisyon yazılacağını öğrendik. Atasözleri ve deyimlerin oluşma hikayeleriyle videolar hazırladık. Her bir öğrenci videoda bir program sunucusu gibi Türkçeyi düzgün kullanmaya çalıştı. Bu tarz etkinlikler çocuklar derste aktif kılınmaya çalışıldı.

5. Gokce Taskin

Aralik ayinda Focus kitabimizin 5 ve 6. Uniteleri tamamlandi. “Gecmis Zaman” konusu islendi. Online odevlendirmeler ile islenen konular pekistirildi. Ders sirasinda bolca dinleme ve okuma alistirmalari yapildi. Ayrica gunluk mesajlasmalarimiz ve internet dilinde kullanilan kisaltmalar uzerinde duruldu.

6. İngilizce 3

That/This – These/ Those işaret sıfatları işlendi. Active Learn hesaplarından konuyla ilgili etkinlik ve kitap atamaları yapıldı. Miktar zarflarına başlangıç yapıldı.

7. SONGÜL CERAN

Aralık ayı Fen Bilimleri ders içeriğinde canlılar dünyası ünitesigenel tekrar ile bitirildikten sonra kuvvetin ölçülmesi ve sürtünme ünitesine işlendi. Örneklerle pekiştirilmeye devam ediliyor. Ünite içeriği öğrencilerin ilk kez karşılaştığı konular olmasından dolayı zaman zaman konu tekrarına zaman ayırmaları gerekmektedir.

8. Tuba Sabır

Aralık ayında kesirler konusu işlenildi. Kesirlerde sıralama , toplama çıkarma işlemleri ve kesir problemleri öğrenildi. Örnek çözümü yapıldı. Tekrar yapıldı. Test çözümü yapıldı.

9. Zuhal Aydın (Danışman Öğretmen)

İngilizce
    Aralık ayında Upskills kitabında 3. ünitede sayfa 104 e kadar olan kısmı tamamladık. İçeriğindeki kelime, yazma alıştırmaları üzerinde duruldu, bol tekrar yapılıp ödevlendirmeyle takviye edildi. Speaking uygulamaları da yapıldı.

İngilizce 2
    Aralık ayında Focus kitabımızın 5 ve 6. Uniteleri tamamlandı. “Gecmiş Zaman” konusu işlendi. Online ödevlendirmeler ile işlenen konular pekiştirildi. Ders sırasında bolca dinleme ve okuma alıştırmaları yapıldı. Ayrıca günlük mesajlaşmalarımız ve internet dilinde kullanılan kısaltmalar üzerinde duruldu.

İngilizce 3

Türkçe

Matematik
    Aralık ayında kesirler konusu işlenildi. Kesirlerde sıralama, toplama çıkarma işlemleri ve kesir problemleri öğrenildi. Örnek çözümü yapıldı. Tekrar yapıldı. Test çözümü yapıldı.

Sosyal Bilgiler
    Aralık ayında, Mikro Sosyal Bilgiler kitabının 4. Ünitesi olan Bilim,Teknoloji ve Toplum ünitesi işlendi. Bu üniteyle ilgili Mikro ve Göster Kendini kitaplarında bulunan bütün etkinlikler ve sorular öğrencilerle birlikte çözüldü.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
    Duanın önemi ve manen faydası toplum ile ya da bireysel anlamda insanlara katkılarını örnek ve etkinlikler ile tanıdılar. Sofra duası vatan, ulusun birliği için dualar öğrenildi. Sofrada uyulması gerekli adap ve görgü kurallarının tanıdılar. Ramazan ayı ve orucunun önemini fark eder. Ramazan ayı ve oruçla ilgili kavramları öğrenir. Öğrendiği kavramları örneklerle açıklar. Kültürümüzde ramazan ayı ve orucu ile gelenekleri tanır.

Fen Bilimleri