8A Sınıfı Şubat Ayı Bülteni

1. Aysun GENÇÇAKIR/ DİKAB ÖĞRETMENİ

Dinin Temel Gayesi
    İslam dininin can, nesil, akıl, mal ve din emniyetiyle ilgili ortaya koyduğu ilke ve hedefleri analiz eder.
    Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Yusuf (a.s.)
    Hz. Yusuf’un (a.s.) örnek hayatından ilkeler çıkarır.
    Bir Sure Tanıyorum: Asr Suresi ve Anlamı
    Asr suresini okur, anlamını söyler.
    Hz. Muhammed’in s.a.v.) Doğruluğu ve Güvenilir Kişiliği
    Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğruluğu ve güvenilir kişiliği ile peygamberlerin özellikleri arasında ilişki kurar
    Lgs soru çözümü ve deneme yapar

2. Samiye YILDIRIM/ Sosyal Bilgiler

Şubat ayı içerisinde İnkılap Tarihi dersinde; . Lozan Antlaşması’nın sağladığı kazanımlar, Millî Mücadele Dönemi’nin siyasi, sosyal ve kültürel olaylarının sanat ve edebiyat ürünlerine yansımaları, çağdaşlaşan Türkiye’nin temeli olan Atatürk ilkeleri, siyasi ve hukuk alanında meydana gelen gelişmelerin toplumsal hayata yansımaları konuları işlendi.

3. Seda KÜLAH/ Türkçe Öğretmeni

Yazım Kuralları ve Noktalama işaretleri ünitesi sınıfta açıklandı. Örnek sorular ve fasikül üzerindeki sorular çözüldü. Ödevlendirmeler yapıldı. Cümle Türleri ünitesine giriş yapıldı. Ünite Değerlendirme Sınavları ve Türkiye Geneli Deneme sınavı sonuçları analiz edildi. Yanlış yapılan sorular açıklandı. Kitap okuma saatlerinde okumalar gerçekleştirildi. Öğrencilere sunum konuları dağıtıldı. MEB kaynaklı örnek sorular sınıfta çözdürüldü. Analizleri sınıfta yapıldı. Sınıfta işlenen konularla ilgili ödevlendirmeler ve kontrolleri yapıldı.

4. Sibel Erkan Dans Eğitmeni

Salsa
    Müzikalite çalışmalarına devam edildi.
    Öğrendiğimiz shine adımları çalışıldı.Yeni adım çalışması yapıldı.
    Partnerli dans çalışmalarına devam edildi.
    Koreografi çalışmalarına başlandı.

5. Mert Emre Yıldız - Müzik Öğretmeni

Müzik dönemleri (Orta Çağ-Barok-Rönesans-Klasik-Romantik-Modern müzik dönemleri) özellikleri anlatıldı, müzikleri dinletildi, her sınıfta sunumları yapıldı.
    Müzik kulağı çalışmaları, melodi tekrarları yapıldı.

6. Orhan Demir - beden eğitimi öğretmeni

Futbol dersine giriş yapıldı. Futbol egzersizleri yapıldı. Genel esneme hareketleri yapıldı. Eğitsel oyunlar oynandı. Bacak çalıştırma antrenmanları yapıldı

7. Sezinur Çalık Matematik

Şubat ayında öğrencilerim, doğrusal denklemlerin son kazanımı olan doğrusal ilişkiler ve doğrusal denklem grafiklerini inceledi. Grafik çizme yöntemlerini kullandı ve doğrunun eğimini buldu. Denklemde eğimi bulma, iki noktası bilinen doğrunun eğimini bulma formüllerini gördü. Eşitsizliklere giriş yaptı sayı doğrusu üzerinde gösterdi, ilgili problemleri çözdü.

8. Songül Ceran Fen Bilimleri

Şubat ayı fen bilimleri ders içeriğinde . Basit makinelerin sağladığı avantajları örnekler üzerinden açıklandı.Basit makinelerden, sabit makara, hareketli makara, palanga, kaldıraç, eğik düzlem ve çıkrık üzerinde duruldu. Dişli çarklar, vida ve kasnakların da birer basit makine olduğu öğrenildi. Kuvvet kazancı öğrenildi. basit makinlerde kuzvvetten kazanç sağlanıyor ise yoldan aynı oranda kaybedeği üzerinde duruldu.Basit makinelerde işten kazanç olmadığı vurgulandı..

9. Zeynep Zengin/ Gökçe Taşkın - İngilizce Öğretmeni

Şubat ayında Lgs ingilizce dersinde 6. üniteyi bitirip testlerini çözerek pekiştirme yaptık . Bunun yanı sıra ünite kelimeleri tekrar edilerek kelimelerden sözlü yapılmıştır. Son olarak 7. üniteye giriş yapılmıştır.

10. Özge Patlar / Bilişim Teknolojileri

KoduGameLab ile arayüz çalışıldı, kodlama yapıldı,
    Unplugged kodlama çalışmaları yapıldı

Yoruma kapalı.